Nepoznato dokle se stiglo sa izgradnjom kovid bolnice jer nadležni ćute!

Postavljeno: 17.10.2020

U trenutku kada broj zaraženih korona virusom u Srbiji ponovo počinje da raste građani ostaju uskraćeni za informaciju o tome kako napreduje izgradnja kovid bolnice u Kruševcu jer ni jedna državnih institucija nije odgovorila na pitanja naše redakcije. Razlog je poznat samo njima

Iako bi gradnja kovid bolnice u Kruševcu, koja se pravi u okviru kasarne Rasina, trebalo da bude završena za dva meseca, odnosno do sredine decembra, nadležni ne daju nikakve informacije o tome dokle se stiglo sa tim poslom.

Početak radova svečano su 10. avgusta označili predsednica Vlade Ana Brnabić i ministri zdravlja i odbrane Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin. Ni jedna od tih institucija, međutim, nije bila spremna da mesec i po kasnije, odnosno krajem septembra, redakciji lista GRAD dostavi odgovore na pitanja dokle se stiglo sa radovima na izgradnji bolnice.

Odgovore na jednostavna pitanja kako napreduje izgradnja, šta je sve do sada urađeno, koliko košta taj posao, ni nakon više poslatih mejlova i poziva nismo uspeli da dobijemo. Nismo uspeli ni da dobijemo objašnjenje ko je u stvari nadležan za izradnju bolnice.
Od Gradske uprave Kruševac dobili smo informaciju koja se odnosi na njihov deo posla u okviru izgradnje kovid bolnice.

– Grad Kruševac je obezbedio infrastrukturne priključke za struju, vodu i gas i za te poslove je iz gradskog budžeta izdvojeno 14 miliona dinara – rečeno nam je u pres službi Grada.

Podsetimo da je na svečanosti kojom je označen početak izgradnje te bolnice rečeno da će njen kapacitet biti 500 ležajeva, da je reč o investiciji vrednoj 1,7 milijardi dinara te da bi trebalo da bude završena do 15. decembra. Bolnica se gradi za pacijente iz Kruševca, Rasinskog okruga, odnosno za pacijente iz južne Srbije.

Istovremeno sa kruševačkom počela je i izgradnja kovid bolnice u Batajnici, čiji će kapacitet biti hiljadu postelja, a u koju se ulaže oko 4 milijarde dinara. O tome kako napreduju radovi na izgradnji te bolnice mediji su u međuvremenu izveštavali prateći predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je obilazio.

Nadležnima je poznato zbog čega su naša redakcija, što znači i naši čitaoci i brojni pratioci na sajtu i društvenim mrežama ostali uskraćeni za informaciju o temi koja je mesecima najbitnija u celom svetu.

Nama nije jasan motiv ćutanja o izgradnji kovid bolnice u trenutku kada svi pričaju o tome kako da dočekamo novi talas epidemije i kako da se protiv njega borimo. Nekima je, možda, jasno…

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Lee kaže:

    Zivim preko puta i primecujem da kamioni svakodnevno cirkulisu. Vidim i velike betonske stubove. E sad sta se tacno radi, nemam pojma.

1 thought on “Nepoznato dokle se stiglo sa izgradnjom kovid bolnice jer nadležni ćute!

Comments are closed.

back-to-top