Navijači ponovo na tribinama!

Postavljeno: 27.05.2020

Već od 1. juna utakmice naših fudbalskih timova moći će da se igraju uz publiku na tribinama, uz dva uslova * Ovog vikenda nastavak takmičenja Super i Prve lige

Narednog vikenda nastavljaju se fudbalska prvenstva Super i Prve lige Srbije, a već od 1. juna utakmice će moći da se igraju uz prisustvo navijača. To je današnja odluka Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19. 

Sportskim događajima na otvorenom biće dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do hiljadu ljudi.

Odluka je doneta za sve sportove koji se igraju napolju.

Fudbal je u Srbiji suspendovan od marta zbog pandemije korona virusa. Pošto je publici dozvoljeno prisustvo od 1. juna, utakmice 27. kola –  kojima se ovog vikenda nastavlja šampionat – igraće se ipak bez navijača, ali uz direktne prenose svih utakmica Super lige na Televiziji Arena sport.

Ovog vikenda na teren se posle dvomesečne pauze vraćaju fudbaleri Napretka i Trajala. Nova pravila su poznata, igraće se do kraja samo preostala kola regularnog dela, bez plej-ofa i plej-auta i bez ispadanja ekipa, tako da će kruševački predstavnici u dva najviša takmičarska ranga moći da igraju rezultatski rasterećeno.

Napredak je do prekida prvenstva sakupio 26 bodova, što je skroman učinak koji mu je doneo 12. mesto na tableli, dok je Trajal sa identičnim brojem bodova na 13. poziciji.

Za početak, Napredak u subotu dočekuje niški Radnički. Šef stručnog štaba Dragan Ivanović, najavio je  „podmlađivanje ekipe, odnosno angažovanje neafirmisanih igrača, koji poseduju superligaški potencijal“:

– Preostala četiri kola poslužiće nam, između ostalog, da proverimo ko od postojećeg kadra zaslužuje da ostane.

Trajal u nedelju, u 27. kolu Prve lige Srbije, dočekuju ekipu Sinđelića iz Beograda. Sportski direktor Trajala Milan Gašić najavio je do kraja sezone potpuno oslanjanje na domaće snage:

– Šansu će, pored mladih igrača sa manjom minutažom do sada, dobiti i pojedinci iz podmlatka, da vidimo na koga ubuduće možemo da računamo. Nadam se da ćemo posle najavljene reorganizacije izvući nauk za narednu sezonu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top