GO NS: „Bojkot je borba za normalne izbore“

Postavljeno: 27.05.2020

– Narodna stranka je čvrsto ostala pri stavu da u ovom trenutku ne postoje uslovi za izlazak na izbore. Situacija koju smo imali pre vanrednog stanja nije se promenila na bolje, nijedan zahtev opozicije nije ispunjen, došlo je do tenzija u društvu, a vladajuća stranka zloupotrebila je vanredno stanje za nesmetano vođenje sopstvene kampanje – kazao je Vladan Mitić, član Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu, na prvoj konferenciji GO NS nakon vanrednog stanja

Građani Srbije su, kako je rekao Mitić, tokom vanrednog stanja, imali prilike da lično prisustvuju doipomesečnoj kampanji vladajuće stranke.

Sve je počelo opušteno, u dobroj atmosferi, da bismo vrlo brzo stigli do SMS-ova sa „italijanskim i španskim scenarijom“ i „tesnim grobljima za neposlušne“. Tada je usledila drama i prve marketinške bitke, za respiratore, penzionere, šetače pasa… Pored ovakvih stratega ratovanja i marketinga, virus nije imao drugog izbora nego da bezuslovno kapitulira, na TV Pinku, u emisiji u kojoj je gostovao predsednik – kazao je on.

Mitić je rekao da je Narodna stranka bila svesna zloupotrebe zajedničke nesreće, ali da je smatrala da nije moralno da na zajedničkoj  nesreći stiče političke poene.

Zato poručujemo građanima da je u ovakvoj farsi, prividu izbornog procesa, suludo učestvovati. Zato nastavljamo gde smo stali pre uvođenja vanrednog stanja, nastavljamo sa kampanjom „Bojkot“ – kazao je on, dodajući da je bojkot borba za normalne izbore i normalan život i da neće prestati ni nakon 21.juna.

Prema njegovim rečima, ulaskom u Skupštinu pod ovim uslovima, opoziciona stranka može jedino da obezbedi finasiranje svojih troškova i poslaničke  plate, bez da se čuje njen glas  jer je, kako je objasnio, vladajuća većina obezbedila takve mehanizme opstrukcije skupštinskog delovanja kakve svet nije video. Komentarišući mogućnost da na konferencijama za novinare kažu šta imaju, Mitić je objasnio da većina medija ne prenosi konferencije opozicionih stranaka.

Narodna stranka u kampanji Bojkot ima jasnog protivnika, jasan cilj i plan za političku borbu. Nećemo napadati one opozicione stranke koje izlaze na izbore, to je njihov izbor kao što je naš izbor bojkot. Ko je u pravu, pokazaće vreme – poručio je Mitić.

Desa Miletić, članica GO NP, kazala je da je ova stranka tokom vanrednog stanja uputila brojna pitanja gradonačelnici i direktorki Bolnice, vezano za aktuelnu epidemiološku situacija, ali da do danas nisu dobili nijedan odgovor.

Pitali smo ih, između ostalog,  kako je virus ušao u Gerontološki centar, zašto je procenat smrtnosti u Rasinskom okrugu mnogo veći od proseka smrtnosti na teritoriji cele Srbije, koliko je zaraženih zdravstvenih radnika, da li je tačno da Kruševac ima samo dva infektologa, da li smo spremo dočekali epidemiju što se opreme tiče, da li je tačno da je kasnila isplata zarada zdravstvenim radnicima… Ni na jedno pitanje nismo dobili odgovor,  ni mi ni naši sugrađani, kojih se ovo itekako tiče– kazala je Miletić.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top