Napretkov korak napred

Postavljeno: 04.09.2022


Trujumfom u gostima protiv Spartaku u Subotici 1:2 (0:1), fudbaleri kruševačkog Napretka napravili su veliki korak napred u Super ligi.

Istini za volju, strpljenje pristalica kluba za bolje rezultate i rastanak sa epizodom krize rezultata, bilo kod kuće ili na strani, arhivirano je, čini se, gostovanjem i pobedom u Subotici. I to je za crveno-bele više nego dobro.

Put preokreta nije slučajno došao na meču protiv Spartaka. Do tada, verujemo, da niko od onih koji su gledali Napredak pod Bagdalom nije verovao u napredak u skorije vreme.

Dogodilo se, međutim, da izabranici trenera Dušana Đorđevića baš u gostima naprave rezultatski zaokret i to je za svaku pohvalu.

Nadamo se da su sada i oni koji su strepeli za sudbinu jedinog superligaša u Lazarevom gradu promenili mišljenje. Naravno, pod uslovom da im Napredak na narednim susretima priredi reprizu „Slučaja Spartak“. U suprotnom, sudbina kluba u najelitnijem društvu, biće i dalje pod znakom pitanja.

Na struci i igračima je da se potrude i priušte, pre svega sebi i klubu, bolje fudbalske dane i rezultate. Ako je ova pobeda Spartaka u Subotici prvi korak u bolje sutra, onda je neophodno da tako bude i na svakom narednom meču. Jer, u suprotnom, niko i nikada im neće oprostiti neprofesionalno ponašanje na terenu i poraze.

Ostale vesti

back-to-top