+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Na svečanoj sednici, pod maskama, dobitnicima uručene nagrade

Na svečanoj sednici, pod maskama, dobitnicima uručene nagrade

Svečanoj sednici Skupštine Grada, održanoj povodom Vidovdana, Dana Kruševca, zbog korona virusa prisustvalo je manje zvanica nego inače, mada je hol skupštinskog zdanja bilo prilično popunjen. U specifičnim okolnostima, uz propisane mere zaštite i maske na licima većine učesnika, dodeljena je Vidovdanska nagrada, povelje i priznanja

Gradonačelnica Jasmina Palurović je u obraćanju dobitnicima, predstavnicima javnog i društvenog života, odbormicima, gostima te građanima čestitala Vidovdan.

– Budimo ponosni na sve što radimo i što ćemo uraditi zajedno jer naš carski grad Kruševac to zaslužuje – poručila  je gradonačelnica.

Vidovdansku nagradu, koju su ove godine dobili svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje za doprinos u borbi protiv korona virusa, u njihovo ime je primila doktorka Sandra Vesić Veškovac. 

Pripala mi je izuzetna čast da primim najveće priznanje Grada. Vidovdansku nagradu su zaslužili podjednako svi zaposleni u medicinskim ustanovama, medicinsko i nemedicinsko osoblje Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje. Kroz prethodni veoma težak period  naš zdravstveni sistem je pokazao veliku posvećenost i odgovornost, a naši zaposleni ličnu hrabrost da se suoče sa do sada nezabeleženom pošasti. Sve naše raspoložive snage bile su u funkciji očuvanja zdravlja građana i mislim da smo tu najvažniju misiju uspešno završili. Svako je radio svoj posao, a na kraju smo pobedili zajedno, kao tim – kazala je Sandra Vesić Veškovac. 

Plakete su uručene Policijskoj upravi za doprinos u sprovođenju mera u borbi protiv virusa Covid 19 u vreme epidemije i Centru ABHO Garnizona Kruševac za doprinos u organizovanju privremenih kovid bolnica u gradu. Posthumno, plakete su dodeljene  Zoranu Vuliću, dugogodišnjem predsedniku Saveta MZ Bivolje i preduzetniku i Vladimiru Tasiću, lideru kruševačkog SPS-a, uglednom pravniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu.

Vidovdanske pohvale su uručene Službi mesnih zajednica za doprinos u organizovanju volontera u vreme epidemije, Klub privrednika koji je donirao namirnice i sredstva za higijenu tokom epidemije, Bin komercu za doprinos u suzbijanju epidemije proizvodnjom natrijum hipohlorita, Henkelu za doprinos u borbi protiv epidemije doniranjem respiratora, zaštitne opreme i sredstava kruševačkoj Bolnici. 

Pohvale su uručene i volonterima omladinske terenske jedinice i jedinice za delovanje u nesrećama za doprinos u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije, penzionerima i građanima starijim od 65 godina za dosledno poštovanje i podršku sprovođenju mera u borbi protiv korone, Zavodu za javno zdravlje te pojedincima: učeniku Pavlu Saviću za uspeh u školovanju i nagrade na takmičenjima iz hemije, protojereju Ivanu Cvetković za negovanje srpske duhovnosti, Gordani Jovanović za edukaciju mladih o volonterizmu i angažovanju u vreme epidemije, Predragu Grujiću za tri decenije rada u RTK i Draganu Vulić za doprinos razvoju zadrugarstva.

Gradonačelnica Kruševca je, obraćajući se prisutnima, sumirala urađeno između dva Vidovdana, te najavila projekte koji će se sprovoditi. 

– Prethodnu godinu obeležila je rekonstrukcija Toplane za koju je Kancelarija za javna ulaganja izdvojila 400 miliona dinara, završena je izgradnja 110 kilovoltnog kabla koji povezuje trafostanice Kruševac 1 i Kruševac 3, čime se obezbedjuje elektroenergetska infrastruktura za nove kupce, vredna 400 milion dinara, što je finansirala „Elektomreža“. Gradili smo u gradu i selu, investicije koje su realizovane preko JP Putevi Srbije iznosile su preko 800 milioon dinara, izgradjeno je i rekonstruisano više od 53 kilometara puteva, ulica,urađena su tri kružna toka. Zamenili smo postojeću javnu rasvetu led rasvetom, završili projekat za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u okviru koga je urađeno više od 46 kilometara kanalizacione mreže i postrojenje za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda – navela je Palurovićka neke od najbitnijih investicija.

Napomenula je da se u 2020. godinu ušlo sa novim projektima, ali da je pandemija korona virusa usporila njihovo sprovođenje. 

– Nakon završetka vanrednog stanja uključili smo se u realizaciju ostalih planova, imamo veliki broj značajnih investicija. Neke od njih su projekat sportsko rekreativnog parka Bagdalino za koji je sa ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave potpisna ugovor, potom projekat upravljanja čvrstim otpadom u okviru koga treba da bude sanirana i proširena deponija U srnju, projekat unapređenja energetske efikasnosti u nekoliko školskih objekata i vrtića. Takođe, radiće se i kompletna rekosntrukcija glavnog Trga, koja podrazumeva kompletno novo parterno uređenje i rekonstrukciju postojeće infrastrukture.

J.B. 

Svečanoj sednici Skupštine Grada, održanoj povodom Vidovdana, Dana Kruševca, zbog korona virusa prisustvalo je manje zvanica nego inače, mada je hol skupštinskog zdanja bilo prilično popunjen. U specifičnim okolnostima, uz propisane mere zaštite i maske na licima većine učesnika, dodeljena je Vidovdanska nagrada, povelje i priznanja Gradonačelnica Jasmina Palurović je u obraćanju dobitnicima, predstavnicima javnog i društvenog života, odbormicima, gostima te građanima čestitala Vidovdan. - Budimo ponosni na sve što radimo i što ćemo uraditi zajedno jer naš carski grad Kruševac to zaslužuje – poručila  je gradonačelnica. Vidovdansku nagradu, koju su ove godine dobili svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu…

Review Overview

Rejting korisnika 4.6 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Sa proslave četvrt veka „Lokal presa“: Mladi u fokusu

Trodnevnom svečanom Skupštinom, Asocijacija nezavisnih lokalnih medija kojoj pripadaju i novine GRAD i portal kruševacgrad, nedavno je obeležila četvrt veka ...

U Okrugu još 26 obolelih, u Srbiji više od hiljadu

U Rasinskom okrugu korona je potvrđena kod još 26 pacijenata, medju kojima je desetoro iz Kruševca, devetoro iz Aleksandrovca, petoro ...

Berba pri kraju, rod odličan!

Rod kukuruza u Rasinskom okrugu je iznad višegodišnjeg proseka i iznosi oko 5 i po tona zrna po hektaru, pokazuju ...

Izložba slika Miroslava Živkovića

Izložba slika „Kiša“, autora Miroslava Živkovića, biće otvorena 28. oktobra u 19 sati u Legatu Milića od MačveMr Miroslav Živković, ...

„Gumarima“ bod protiv IMT-a, fudbalerke ređaju pobede

Fudbaleri Trajala igrali nerešeno protiv IMT-a u Beogradu. Fudbalerke Napretka vezale i treću pobedu u Prvoj ligi i jesenji deo ...