Na repertoaru Pozorišta, osim predstava, programi povodom Dana oslobođenja

Postavljeno: 11.10.2021

Na ovonedeljnom repertoaru Kruševačkog pozorišta su, osim domaćih i gostujućih predstava, programi pripremljeni povodom 14. i 15. oktobra, Dana oslobođenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu

Večeras, 11.  oktobra, od 20 časova u Kruševačkom pozorištu Biljana Jocić Savić izvodi monodramu „Muškarci“.

U sredu, 13. oktobra, u 12 časova je izložba u okviru Međunarodnog festivala „Kofer slova 2021“, koji organizuje ovdašnja Turistička organizacija.

Istog dana u 20 časova u Domu kulture „Trajal korporacije“ igra predstava „Deobe“ koju su, prema tekstu Dobrice Ćosića pripremili ansambli Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozoriša Priština. Dramatizaciju je uradio Spasoje. Ž. Milovanović, a režiju potpisuje Jug Radivojević.

Za 14. oktobar je planirana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, od 8 do 14 časova, koju organizuje kruševački Crveni krst.

Tog dana u 18 časova je Svečana akademija povodom Dana oslobođenja grada, a pola sata kasnije biće izvedena prva srpska opera „Na uranku“, u režiji Dragoljuba Bajića.

Pred publikom će u petak, 15. oktobra, od 20 časova, biti predstava „Za sada je sve OK“, a reč je o autorskom projektu Nataše Rajković, Snežane Trišić i glumaca predstave.

Subota, 16, oktobar, od 12 časova, rezervisana je za dečiju predstavu domaćeg ansambla „Tri praseta“.

J.B.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top