Mrtva trka rukometašica Crvene zvezde i Napretka 12 iz Kruševca

Postavljeno: 17.11.2022

U Super B ligi, nakon osam odigranih susreta, prema očekivanju u borbi za vrh tabele su beogradska Crvena zvezda sa svih osam pobeda i 16 bodova u kruševački Napredak 12 na drugom mestu (6 trijumfa po 1 remi i poraz) i 13 bodova. Slede Srem i Topličanin po 11, Beograd na petom, Radnički BG, Temerin i Mladi radnik svi po 6 bodova, pretposlednja je Sloga iz Petrovca na Mlavi sa tri boda, a poslednji Halss Jozef sa 2 boda.

– Uoči početka prvenstva ovako nešto smo i predviđali. Imali smo peh u porazu protiv veoma dobre Crvene zvezde u Beogradu, zbog pristrasnog suđenja i zato smo, za sada, na drugoj poziciji. Ali još ima da se igra i ne gubimo nadu za šampionsku titulu – priča predsednik kluba Igor Šljivić

Među optimistima sa pokrićem su i sve rukometašice i njihov trener Igor Rakić.

– Sve je do sada funkcionisalo u pobedničkom duhu. Nadam se da tako bude i na natednom gostovanju RK Beograd, ali i u nastavku do kraja – veli Igor Rakić.

Direktorka kluba Ljiljana Maksić koja je sa nekadašnjim ŽORK Napredak u bivšoj Jugoslaviji osvijila domaći Kup, protiv, u to vreme neprikosnovene podgiričke Budućnosti kao i Kup gradova Evrope, što nikome u gradu pod Bagdalom nije uspelo, zadovoljna je dosadašnjim učinkom.

– Iako su nam rivali, u većini slučajeva nepoznati, spremni smo za sva iskušenja koja nas očekuju. Računamo da nećemo omanuti oko osvajanja prvog mesta – tvrdi svetska šampionka po broju postignutih golova na prvenstvenim utakmicama Ljiljana Maksić.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top