Ministar privrede Slobodan Cvetković obišao novo naselje u Kruševcu

Postavljeno: 20.11.2023

U Gradskoj upravi ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković, sastao se sa Jasminom Palurović, predsednicom Privremenog organa Grada Kruševca i obišao infrastrukturni projekat u zoni „Stari aeorodrom“

Ministarstvo privrede izdvaja sredstva za poslovnu i hotelsku infrastrukturu. Od 2014. godine za Grad Kruševac odvojeno je i investirano oko 640 miliona dinara. Više od polovine ove sume investirala je opština, a drugu polovinu investiralo je Ministarstvo privrede.

– Nalazimo se u zoni Krfske ulice koja predstavlja produžetak poslovne zone, gde su situirane sve ozbiljne kompanije. Sve ove parcele predstavljaju potencijalno mesto za nove domaće i strane investitore. Ministarstvo privrede zajedno sa lokalnim upravama stvara preduslove za dolazak investitora. Moramo imati putnu, energetsku, komunalnu infrastrukuturu, i sve što je neophodno da bi se te investicije instalirale. Važno je da Srbija ima ravnomerni regionalan razvoj, da ne budu sve investicije u velikim gradovima, nego da se, ravnomerno, celokupna teritorija razvija – kaže Cvetković.

Ministar je istakao važnost radova na nacionalnim infrastrukturnim projektima, od autoputeva, železničke saobraćajnice (brza pruga Beograd- Budimpešta i deo pruge koji će biti urađen na relaciji Niš- Dimitrovgrad).

– Moravski koridor prokrvljuje ovaj deo Srbije i stvara sve moguće preduslove da se razvoj lokalne samouprave nastavi. Prošle godine smo izdvojili preko milijardu dinara za izgradnju infrastrukture, a istu tu sumu izdvajamo iz budžeta i za narednu 2024. godinu.

Interesovanja lokalnih samouprava prevazilaze sredstva koja imamo- ističe Cvetković.
O uspešnoj saradnji sa Ministarstvom privrede i budućim projektima govorila je predsednica Privremenog organa Grada Kruševca Jasmina Palurović.

– Razgovarali smo o projektu koji je završen na lokaciji Starog aeorodroma, a to je kompleks saobraćajnica i infrastruktura koja je potpuno opremljena vodovodnom i kanalizacionom mrežom, atmosferskom kanalizacijom i osvetljenjem. Vrednost ovogodišnjeg projekta je preko 100 miliona dinara. Polovinu sredstava obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede, a drugu polovinu Grad Kruševac – zaključuje Palurović.

U narednoj godini planira se nastavak projekta na ovoj lokaciji u vrednosti od preko 60 miliona dinara.

O. M.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top