Miloš Vulić, fudbaler i pesnik

Postavljeno: 03.05.2020

Najbitnije da do kraja Vanrednog stanja svi ostanemo zdravi. I fizički i mentalno. Nadam se da ćemo uskoro nastaviti tamo gde smo stali sredinom marta

Miloš Vulić je rođen u Kruševcu pre 24 godine i sve do prelaska u Crvenu zvezdu, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor, celu karijeru je proveo u Napretku. Kada je Kovid 19 zaustavio sve sportske aktivnosti, logično je bilo da se vrati u svoj zavičaj.

– Zbog obaveza u Beogradu ne stižem redovno da ih obilazim u Kruševcu, a volim porodičan dom, tu atmosferu. Ako ima nečeg dobrog u ovom Vanrednom stanju je ta mogućnost da se posvetimo najmilijima i gajimo te porodične vrednosti.

Potpunog opuštanja, ipak, nije bilo. Održati sportsku formu nije lako, ali to ne može da bude opravdanje… Tako je i Vulić trenirao kod kuće, po programu koji je svakodnevno dobijao od stručnog štaba. 

Najbitnije da do kraja Vanrednog stanja svi ostanemo zdravi. I fizički i mentalno. Nadam se da ćemo uskoro nastaviti tamo gde smo stali sredinom marta.

Javnost je ovih dana saznala za još jednu strast uspešnog fudbalera, kada je za klupski sajt potvrdio svoju ljubav prema knjizi, ali i to piše stihove…

– Napisao sam tri pesme i jednu priču u poslednjih mesec dana. S obzirom da volim Šantića, Dučića, pesme su uglavnom ljubavne, životne. Posvećene dragim osobama, porodici, devojci. Međutim, celokupna situacija oko pandemije korona virusa i sve strahote koje je donela i nama i svetu inspirisali su me da napišem jedan tekst o tome. Ne pišem često priče ali aktuelni trenutak je tekav da sam morao misli da stavim na papir – otkrio je daroviti fudbaler iz Kruševca.

Nažalost onih koji su se ponadali da će moći da pročitaju Miloševe radove, oni će završiti u fascikli. Barem za sada!

– Pesme pišem određenim osobama i poklanjam ih. Smatram ih intimom, a one koje sam pisao za svoju dušu su u fascikli. Međutim, u poslednje vreme sam rešio da čuvam kopije svih pesama koje napišem pa ćemo videti jednog dana šta će sa njima biti…

Ostale vesti

back-to-top