Manje obolelih u Okrugu, u bolnicama 427 pacijenata

Postavljeno: 12.04.2021

Tokom protekla 24 sata u Rasinskom okrugu virus korona potvrđen je kod 39 ljudi. U kruševačkoj Opštoj bolnici trenutno je zbog tog virusa hospitalizovano 105 pacijenata, troje manje u odnosu na dan ranije, dok su u Kovid bolnici u tom gradu na lečenju 322 lica, šestoro manje nego juče

Najnoviji podaci o broju obolelih tokom protekla 24 sata, kako objašnjavaju u Zavodu za javno zdravlje, nisu potpuni jer nedeljom stižu rezultati samo brzih antigenskih ne i PCR testova urađenih tog dana, tako da rezultati tih testova ulaze u statistiku za naredni dan. To znači da je drugog dana vikenda sigurno bilo više od 39 novozaraženih. Ipak, broj obolelih je svakako manji u odnosu na prethodni period.

Prema podacima koji ne obuhvataju rezultate PCR testova, u Kruševcu je tokom protekla 24 sata korona virus potvrđen kod 20 lica, u Varvarinu kod devet, u Aleksandrovcu sedam. Dvoje novozaraženih je bilo u Ćićevcu, jedan u Brusu, dok u Trsteniku nije bilo novih slučajeva zaražavanja.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice trenutno je zbog korona virusa na lečenju 105 pacijenata, troje manje u odnosu na juče. U Kovid bolnici u tom gradu hospitalizovana su 322 pacijenata, šestoro manje nego dan ranije, na aparate za veštačku ventilaciju priključeno je 21 lice, a bitku sa koronom tokom protekla 24 sata u toj bolnici izgubilo je petoro ljudi.

U Rasinskom okrugu od početka epidemije od korona virusa obolelo je 19.865 ljudi, a od posledica tog virusa preminula su 482 lica.

Prvu dozu vakcine u Okrugu do sada je primilo 51.252-je ljudi, a drugu 36.589. Najveći broj građana primio je Sinofarm vakcinu.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top