Kultni filomovi ove nedelje u Bioskopu Kruševac

Postavljeno: 20.05.2021

Na repertoaru Kruševačkog Bioskopa od 20. do 24. maja našlo se pet filmova. Ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju tri filmska klasika jugoslovenske kinematografije, ali i dva nova dugometražna filma

U saradnji sa Mrežom kinoprikazivača Srbije, Filmskim centrom Srbije i Centar filmom, a povodom “55 godina praške škole” Kulturni centar je za Kruševljane pripremio tri kultna filma koja se mogu pogledati od 16 časova, po ceni od 100 dinara.

U četvrtak, 20. maja, daje se film “Varljivo leto ’68” u režiji Gorana Paskaljevića, čuvena komedija o maturantu Petru koji stasava za ljubav.

Narednog dana može se pogledati film “Nešto između”, koji govori o mladoj Amerikanki i njenoj sentimentalnoj vezi sa dvojicom Jugoslovena. Film je režirao Srđan Karanović.
Kultni film “Nacionalna klasa” scenariste i režisera Gorana Markovića, može se pogledati u subotu, 22. maja. Uloga strastvenog vozača relija, koji grčevito pokušava da se iz „nacionalne klase“ odnosno takmičenja u fići, prebaci u takmičenje višeg ranga i boljih automobila proslavila je glumca Dragana Nikolića.

Francuska komedija, “Kako biti dobra supruga” prikazivaće se od 20. do 24. maja od 20 časova. U ovom filmu pratimo Poletu i njenog supruga, koji duži niz godina vode školu za domaćinstvo. Njihova misija je da nauče tinejdžerke kako da postanu savršene domaćice u vreme kada se od žena očekivalo da budu podređene svojim muževima. Nakon iznenadne smrti supruga, Poleta otkriva da je škola pred bankrotom i da mora da preuzme svu odgovornost.

Od 20. do 24. maja u terminu od 18 časova prikazivaće se animirani dečiji film “Jakari”. Najmlađi pripadnik Sijuksa, indijanskog naroda, Jakari, sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama.

Cena ulaznice za projekcije filmova “Kako biti dobra supruga” i “Jakari” je 200 dinara. Projekcije filmova neće biti 25. i 26. maja, zbog drugih sadržaja.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top