Gde su, šta rade: Ljilja Nacionale, članica gradske vlade

Postavljeno: 20.05.2021

O svestskoj šampionki po broju datih golova na prvenstvenim utakmicama Ljiljani Knežević sa 4377 projektila u mreži protovnika, nacionalnom penzijom i svemu što čini rukomet reprezentativnim sportom, mnogima je sve poznato. Da joj je neko rekao da će nakon uspešne karijere biti znacajna figura u rukovodstvu grada Kruševca nije ni sanjala. Prva i prava dama jugoslovenskog, srpskog i kruševačkog rukometa nekadašnjeg kluba Napredak, (sada je u imenu ekipe pridodat broj 12), postala je direktorka kluba, a u Gradskom veću većnica

– Ponosna sam na sve ono što je Napredak u prošlosti učinio za rukomet. Zadovoljna sam i svojom učinkom i drugaricama sa kojima sam branila boje ovog kluba, naročito reorezentacije Jugoslavije, zatim države Jugoslavije, koju su činile Crna Gorana i Srbija i naravno, nacionalnom selekcijom Srbije. Ako vam kažem da smo sa Napretkom osvojile Kup gradova Evrope, jednom domaći Kup, a više puta smo bile vicešampioni, onda je jasno kakav je to tim bio – priča Ljiljana Knežević.

Tih dana i godina dobro se znalo ko je ko i šta je šta. U gradu pod Bagdalom su, po drugi put, pre dva mandata, Knezevićki dodelili ulogu većnika u gradskoj vladi.

– Čovek se uvek nada najboljem kada okonča karijeru. Ništa mi nije teško, bez obzira što imam i poslove na renesansi kluba, članica sam i mnogih drugih srpskih rukometnih foruma i za divno čudo stižem svuda sa voljom i na vreme. Bilo bi mi od značaja da srpski rukomet preporodimo i vratimo se na vreme kada se tražila karta više za prvenstvene utakmice – besedi Ljiljana Knežević.

Ova uzorna rukometašica priuštila je i svojim kćerkama da treniraju rukomet. Po onoj ,,Iver ne pada daleko od klade,,.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top