Kruševljani potvrdili humanost, a akcija za Katarinu se nastavlja

Postavljeno: 21.12.2022

Na humanitarnom bazaru koji je kruševačko Udruženje građana „Prava žena“ organizovalo u saradnji sa ovdašnjim Kolom srpskih sestara prikupljeno je blizu 140.000 dinara, za pomoć dvadesetdvogodišnjoj sugrađanki Katarini Arsić koja je rođena bez leve noge i neophodna joj nova proteza za nesmetan hod

Proteza koju Katarina koristi odavno joj ne odgovara i da bi svakodnevne obaveze mogla da obavlja bez bola i opterećenja, potrebno joj je novo, savremenije ortopetsko pomagalo koje košta 45.000 evra. Za siguran korak ove studentkinje franscuskog jezika, trenutno nedostaje još oko 20.000 evra.

Na Humanitarnom bazaru organizovanom proteklog vikenda prikupljeno je blizu 150.000 dinara, a kako najavljuju iz Udruženja “Prava žena”, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, planiran je još jedan bazar za pomoć Katarini.

– Zadovoljni smo odzivom sugrađana koji su još jednom pokazali humanost i nadamo se da će ih još više biti na sledećem bazaru i pomoći da Katarina što pre dobije novu protezu. Njoj je otežano hodanje, kičma joj se krivi i moramo što pre da obezbedimo sredstva za nabavku nove proteze za koleno koja će joj omogućiti nesmetano funkcionisanje – kazala je Olivera Lazić, predsednica Udruženja građana „Prava žena”.

Humanitarni bazar koji je Udruženje „Prava žena“ organizovalo u saradnji sa Kolom srpskih sestara, podržao je i Kulturni centar u čijim je prostorijama bazar organizovan, a doprinos u dali i PU „Nata Veljković“, Udruženje građana „Obrok za porodicu“, kruševački i varvarinski dom zdravlja, te ovdašnji gimnazijalci koji su se uključili zajedno sa svojim veroučiteljom.

Humanitarnoj akciji priključio se i sugrađanin Miloš Stojanović, autor knjige „Zanimljiva Čarapanija“ koja je ovog vikenda promovisana u kompaniji Kromberg i Šubert, koja je i omogućila njeno štampanje. Miloš je odlučio da novac od prodaje knjige bude doniran Katarini , za kupovinu mikroprocesorske proteze za koleno. Simbolično, autor je kupio prvu knjigu, dajući tako primer prisutnima da ga slede i učine dobro delo, pa je na promociji prikupljeno 113. 000 dinara. Knjiga je štampana u 1.000 primeraka i novac od svake sledeće prodaje knjige biće uplaćen za lečenje naše sugrađanke Katarine.

Ostale vesti

back-to-top