Kruševačkim školama podeljeno 25.000 zaštitnih maski

Postavljeno: 28.08.2020

Tokom ove nedelje kruševačkim školama isporučene su prve količine zaštitnih maski, obezbeđen je i medicinski alkohol i tečni sapun, a do početka školske godine biće podeljeni i viziri, za potrebe nastavnika, profesora i dece koja iz određenih zdravstvenih razloga ne mogu da nose maske. Zaštitna sredstva obezbedio je grad Kruševac, a podeljene količine dovoljne su za narednih mesec dana

Za 25 kruševačkih škola, za potrebe nastavnika i profesora, obezbeđeno je 8.460  pamučnih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu  i 3.080 zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu, a  za učenike koji nisu u mogućnosti da sami nabave ovo zaštitno sredstvo, obezbeđeno je 12.500  hirurških, troslojnih maski.

Kako navode u Gradskoj upravi, maske su obezbeđene na osnovu zahteva Školske uprave , u količinama dovoljnim za narednih mesec dana. Od oktobra, škole će ih same nabavljati , a novac za te namene obezbediće se iz gradskog budžeta.

Iz donacija, Gradska uprava je  školama prosledila i 25 paketa sa po 15 komada tečnog sapuna od pola litra, te 100 litara sredstva Famasept, za dezinfekciju ruku i radnih površina.

Ministarstvo prosvete je za potrebe kruševačkih škola obezbedilo 2.000 litara medicinskog alkohola koji će se koristiti za dezinfekciju ruku i radnih površina, kao i 400 vizira koji će stići do početka školske godine, a namenjeni su nastavnicima, profesorima i učenicima koji iz određenih zdravstvenih razloga ne mogu da nose zaštitne maske.

Za dezinfekciju podova u školama, Školskoj upravi data je preporuka da se koristi natrijumhipohlorit koji proizvodi kruševački Vodovod, besplatan je i školama je na raspolaganju iz kanistera postavljenih ispred svih škola.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top