Abubakar otišao iz Kruševca

Postavljeno: 28.08.2020

Abubakar Oumaru se ni posle drugog dolaska nije dugo zadržao u FK Napretku

Talentovani Kamerunac početkom februara, nakon epizode u Saudijskoj Arabiji, nije uspeo da se istakne u dresu Napretka prikazanim na terenu, ali se očekivalo da će posle pauze zbog korone ipak uspeti da stigne u očekivanu formu. Njegov povratak u tim iz Kruševca, međutim, nije zadovoljio očekivanja, pa je i šefu sručnog štaba crveno-belih postalo jasno da na ovog krilnog igrača ne može da ozbiljno računa.

Moguće je da je na odlazak ovog fudbalera iz kluba uticala i činjenica da je imao poseban dogovor sa doskorašnjim predsednikom i finansijerom  Napretka Markom Miškovićem, čijim je povlačenjem promenjen i Ababakarov status. 

Abubakar Oumaru je započeo svoju profesionalnu karijeru 2006. u Kini, u redovima drugoligaša Janbijana, a zatim prelazi u Čanša Ginde čiji je trener bio Milan Živadinović, na čiju preporuki 2009. dolazi u Srbiju i potpisuje četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Igrao je i za OFK Beograd, Vojvodinu i Partizan, a u dresu Napretka ove sezone je proveo na terenu samo 150 minuta.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top