Kruševac obeležava Dan mladih

Postavljeno: 12.08.2021

Međunarodni dan mladih (12. avgust) ove godine se u Kruševcu obeležava bogatim celodnevnim programom. Savet za mlade, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i uz pokroviteljstvo grada Kruševca pripremio je brojne edukativne i zabavne aktivnosti. Današnji program otpočeo je održavanjem radionice za mlade preduzetnike u kruševačkom Biznis inkubatoru

Na radionici za mlade preduzetnike tridesetak mladih Kruševljana imalo je priliku da se upozna sa radom Biznis inkubator centra i Regionalog inovacionog startap centra, a predstavljene su i aktivnosti Saveta za mlade grada Kruševca.

– Želimo da pošaljemo jasnu poruku da je Kruševac grad mladih ljudi i da mi, ne samo danas, već i svakog drugog dana stojimo njima na raspolaganju i da radimo sve kako bi se mladi osećali dobro u ovom gradu. Mladi danas ostaju u našem gradu, stvaraju svoje porodice, a mi ćemo nastaviti da se trudimo da im stvorimo dobre uslove za obrazovanje i zapošljavanje kao i za kvalitetno provođenje slobodnog vremena – rekao je zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović.

Međunarodni dan mladih čestitala je i gradonačelnica Jasmina Palurović poručivši da je Kruševac grad koji podržava mlade i aktivno radi na unapređenju i poboljšanju njihovog kvaliteta života. Ona je napomenula i da su se mladi tokom pandemije korona virusa aktivno i odgovorno uključili kao volonteri, te da su bili od velike pomoći svim sugrađanima.

– Mladi su pokazali da u teškim trenucima možemo računati na njihovu podršku i zato smo im zahvalni. Želimo da vi mladi i dalje nastavite da doprinosite promovisanju, boljem razumevanju i unapređenju svog položaja u društvu, uz podršku Grada i svih društvenih grupa, jer vi ste naša snaga, lepša budućnosti najvažniji potencijal Srbije – istakla je ona.

Današnji program nastavljen je u OŠ “Dragomir Marković” gde je održana radionica “Osnove crtanja i slikanja”, a od 18:30 u krušev

ačkom Skejt parku, biće održan javni čas pod nazivom „Mala škola skejta“.

Večeras od 20 sati u dvorištu Kulturno prosvetne zajednice koncert će održati kruševački bend „Treća smena“, od 21 sat na otvorenim bazenima biće organizovana žurka i noćno kupanje, a ulaz je besplatan.
Podsećamo, Međunarodni dan mladih se u našem gradu obeležava od 2011. godine.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top