Kreativno: “Ugnezdili” se i igrali društvene igre

Postavljeno: 28.08.2021

Tokom večeri društvenih igara, održanih u Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo”, igrane su mnoge društvene igre:  Activity, UNO, DOS, Dixit, Jamb, Monopol… Cilj je ispunjen, okupili su se mladi, kreativni ljudi, dobro zabavili i podelili pozitivnu energiju

Uz zvuke roka i metala, isprepletane muzikom koja je ostala u “Gnezdu” još od Animefesta, učesnici su se zabavljali igranjem društvenih igara, kako onih koje su od ranije znali i koje su bile nesumnjivi deo odrastanja mnogih, tako i mnogih novih, sa kojima su se prvi put ovde susreli.

Organizatorka ovog događaja šesnaestogodišnja Katarina Dragonjić, učenica kruševačke Gimnazije. Ona je nedavno organizovala i Animefest, a na ideju za ovakve večeri došla je dok je boravila u Petnici.

–  Tamo sam učestvovala na seminaru astronomije, imali smo veče društvenih igara. Primetila sam da to u našem gradu ne postoji i htela sam da organizujem nešto slično kako bih pozvala mlade i kako bi ih i upoznala sa ovim mestom – ispričala je Katarina za KruševacGrad.

Učesnici su mogli da igraju određene igre, ali su svi bili pozvani i da ponesu svoje omiljene, da ostale upoznaju sa njima, čime se širi repertoar igara.  Cilj mlade organizatorke je da svaki sledeći put izbor igara bude veći.

Ovo je bila prilika i da mladi upoznaju nove ljude i “Gnezdo”, da tu dolaze, predlože svoje ideje i da se zabave.

–  Drago nam je da je organizator ovoga mlada devojka, jer to je i cilj ovog prostora. Pošto je on namenjen mladima, da se oni sami uključe u kreiranje sadržaja – rekla je Kaća Dimitrijević iz AKC „Gnezdo“.

Postoji ideja da se ostvari saradnja sa klubovima društvenih igara ali, prema njenim rečima, za sada nisu uspeli takav klub da nađu u Kruševcu. Međutim, javili su se neki klubovi iz okoline tako da postoji želja da se sa njima ostvari saradnja kako bi gosti naredni put mogli da nauče neke nove i kompleksnije igre.

Dosta mladih je u „Gnezdo“ došlo preko Animefesta, tada su otkrili „Gnezdo“ i evo dosta njih je i sada na ovom događaju, tako da se nadamo da će često da nam dolaze – dodaje ona.

Stevan Stevović (19) jedan od učesnika koji je bio na sve tri večeri ovog događaja.

–  Sada igram igru koja se zove Activity, ovih dana sam igrao Uno, i još mnogo toga, ne mogu ni imena da im popamtim – rekao je Stevan.

Objasnio je u čemu je poenta igre u kojoj učestvuje:

– Activity je igra pogađanja zagonetnih pojmova, igra se u timovima, evo nas osmoro sad igra. Pojmovi se pogađaju pantomimom, opisom ili crtežom, zavisi ko koji zadatak izvuče.

Jedna od učesnica, Andrea Gajic (16), je igrala UNO i na treće veče društvenih igara je došla sa svojim psom.

– Sviđa mi se atmosfera ovde u “Gnezdu”, ljudi su prijatni. Ovo mesto izgleda kao da u njemu živi Sunđer Bob – njen je utisak.

L. Simonović

Ostale vesti

back-to-top