Popravke i rekonstrukcije pred početak nove školske godine

Postavljeno: 28.08.2021

U susret novoj školskoj godini u kruševačkim osnovnim i srednjim školama su tokom leta obavljene brojne popravke, ali i značajne rekonstrukcije poput zamene krovnih konstrukcija, stolarije. Grad Kruševac je u okviru mera populacione politike pripremio i poklon čestitke za đake prvake, ali i za porodice sa više đaka

Za popravke i renoviranja od kojih su neki u toku, iz budžeta Grada izdvojeno je skoro 42 miliona dinara, dok je nekoliko ministarstava različite radove finansiralo sa skoro 40 miliona dinara.

Tome treba dodati i iznos od oko 120 miliona dinara, koji u najvećem delu dolazi preko Kancelarije za javna ulaganja, za kompletnu rekonstukciju škole u Parunovcu.

Među većim investicijama su, prema podacima Gradske uprave, izgradnja fiskulturne sale u OŠ“Knez Lazar” u Velikim Kupcima, za šta su Grad u Republika izdvojili skoro 18 miliona.

Za renoviranje područnog odeljenja OŠ “Branko Radičević” u Dedini opredeljeno je 13 miliona, dok su u ŠOSO “Veselin Nikolić” u toku radovi na zameni spoljašnje i unutrašnje stolarije, vredni 12 miliona dinara.

Pre početak nove školske godine rađena je i zamena krova na područnom odeljenju OŠ“Vuk Kardžić” u Cerovi te fasada škole u Konjuhu.

U toku je javna nabavka za priključak i instalacije za gas u školama „Jovan Jovanović Zmaj” i „Sveti Sava”, za šta je izdvojeno oko 13 miliona. Takođe, u toku je javna nabavka za sanaciju i zamenu mokrih čvorova u OŠ „Dragomir Marković” i OŠ “Žabare” za šta je izdvojeno 5 miliona.

U toku je priprema za početak radova na prva prva tri, od ukupno šest školskih objekata, koji će biti renovirani novcem iz švajcarskog projekta o energetskoj efikasnosti i upravljanja energijom, koji je vredan 1,6 miliona franaka.

U okviru mera populacione politike, Grad Kruševac je pripremio i poklon čestitke za prvake vredne po dve hiljade dinara te publikaciju “Prvanka”. Za to je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,45 miliona dinara.

Grad je, takođe, obezbedio poklon čestitke za trećeg i četvrtog đaka u porodici, koji dobijaju po osam hiljada dinara ako su u osnovnoj, odnosno po 14 hiljada ako su u srednjoj školi. Za to je ukupno iz budžeta izdvojeno 7 miliona dinara, koliko je predviđeno i za prevoz učenika. Za finansiranje užina izdvojeno je oko 3 miliona dinara.

M.S. – J.B.

Ostale vesti

back-to-top