Kreativno: U OŠ “Branko Radičević” od otpada napravili umetnička dela

Postavljeno: 24.04.2021

Učenici starijih razreda OŠ “Branko Radičević”, uz podršku profesorki likovnog, geografije i biologije, od otpada, odnosno reciklažnog materijala napravili su izložbu cveća i skulptura

Izložbu, koja sada krasi hol te škole, pripremili su povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila.

Profesorka likovnog Marija Radisavljević, profesorka geografije Dragana Sokolović i profesorka biologije Ivana Nikolić, okupile su svoje đake i zajedničkim snagama napravile izložbu cveća.

– Svake godine se u školi na neki način obeleži Dan planete Zemlje. Prošle godine nismo imali ni jednu aktivnost zbog korone, ali ove, koleginica koja predaje geografiju imala je ideju da napravimo izložbu cveća. Aktivirali smo učenike od petog do osmog razreda i u roku od dva dana smo sve pripremili. Jedino smo šešire, koji su takođe od reciklažnog materijala, napravili ranije, kada smo organizovali modnu reviju šešira. Sada smo ih iskoristili za ovu izložbu – kaže profesorka Marija Radisavljević za KruševacGrad.

Materijali koji bi završili u kanti za smeće, postali su dečija umetnička dela. Sada krase hodnik ove škole. Plastične flaše pretvorene su u saksije, a dotrajale gume postale su zardinjere u obliku labudova i Miniona.

– Učenici su plastične flaše doneli od kuće, a u školi smo zasadili cveće. Vidim da su uživali u stvaranju, što nam je i bio cilj. Naravno, naša glavna ideja je da pošaljemo poruku o reciklaži i podignemo svest mladih o zaštiti životne sredine. Ništa ne mora da se baci, sve može da se iskoristi više puta – poručuje ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top