Koncert Leontine za najmlađe

Postavljeno: 02.10.2021

Na četvrtom Festivalu muzike za decu Rasinskog okruga u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, ove godine neće nastupati dečiji horovi,  zbog trenutne epidemiološke situacije. Najmlađi će umesto toga moću da uživaju u poklon koncertu Leontine Vukomanović, večeras, u 18 časova, na platou ispred Kulturnog centra.

-Nismo u mogućnosti da organizujemo takmičarski, a ni revijalni deo ovog festivala, zbog trenutne epidemiološke situacije. Horovi i voklani solisti nisu imali probe, poznato je da horovi nisu radili, pa samim tim oni nisu mogli ni da vežbaju sa svojim nastavnicima-kaže Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra.

Prošle godine, Festival je bio revijalnog karaktera, a ove godine mališani će umesto takmičenja dobiti priliku da uživaju u koncertu Leontine .

-Ove godine nemamo takmičarski karakter, ali će najmlađi moći da se zabave i lepo provedu uz koncert Leontine. Ona će se predstaviti sa svojim pesmama, omiljena je među decom, dobar je muzički pedagog i na najbolji mogući način će ulepšati dan svim našim sugrađanima-navodi ona.

Inače, Festival muzike za decu, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, za kratko vreme postigao je veliki uspeh.

-Naša profesorka Violeta Jovanovski, koja radi sa dečijim horom, zaslužna je za to što je Festival za kratko vreme postigao veliki uspeh. Mi znamo da imamo veliki broj talentovane dece koja se prijavljuju na  audicije i od tih stotinak takmičara, dvadesetak se plasira na finalno takmičenje, pod njenom dirigentskom palicom

M.S.

 

 

Ostale vesti

back-to-top