“Papirofleksija” u Gnezdu

Postavljeno: 02.10.2021

Izložba radova umetnika iz Kikinde, Darka Stojkova i Jovana Isakova, okupljena pod nazivom “Papirofleksija” biće otvorena u prostorijama Alternativnog kulturnog centra “Gnezdo” u subotu 2. oktobra u 19h.

Kikinđanin Jovan Isakov, origamijem se predano bavi već čitavih trideset godina. Osnivač je prvog Origami kluba na ovim prostorima. Jovan Isakov je do sada imao vise od dvadeset samostalnih izložbi. Autor je dve knjige o umetnosti origamija i trenutno sprema treću knjigu sa autorskim origami modelima. Organizator je i idejni vođa mnogih edukativnih programa putem kojih je umetnost origamija zaživela na ovim prostorima.

Njegov mlađi kolega, Darko Stojkov, doktorirao je slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, i od 2013. godine samostalno izlaže u Srbiji i širom Evrope. Izložba “Papirofleksija” se organizuje u okviru godišnjeg galerijskog programa „Gnezda“  podržanog od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije kroz konkurs iz oblasti likovne, primenjene i vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture u 2021. godini.

Ostale vesti

back-to-top