Kolibri sada ima i audio vodiča

Postavljeno: 21.08.2020

Električni autobusi , nazvani Kolibri, koji već dva meseca besplatno voze naše sugrađane i turiste do najznačajnijih znamenitosti grada, sada imaju i audio vodiča. Dok uživaju u prijatnoj vožnji i lepotama Kruševca, putnici malih crvenih autobusa od sada tokom vožnje  mogu i mnogo toga da čuju  o znamenitostima grada 

U ovdašnjom Turističkoj organizaciji kažu da je Kolibri od prvog dana i prve vožnje pokupio velike simpatije putnika, posebno turista koji  uz atraktivnu  “šetnju” kroz naš grad , sada imaju  priliku i da mnogo toga saznaju o znamenitostima  Kruševca-  Slobodištu, Lazarevom gradu, Bagdali, Trgu kosturnice, Spomeniku kosovskih junaka, Gradskoj kući…

Audio vodič, kako navode u TO,  posebno je važan za slepe i slabovide putnike “Kolibrija” , za koje je ovo način da dočaraju  sliku predela pored kojih prolaze.

Vozači Kolibrija kažu da su ovom novinom  posebno oduševljeni turisti koji su prvi put u našem gradu, te da iz autobusa izlaze puni utiska .  

Vozila nazvana “Kolibri” raspoređena su na dve trase, Kolibri 1 i 2, sa različitim programom obilaska. Obe kružne rute kreću sa obeleženog stajališta kod zgrade Kocke. Linije rade svakog dana od 10 do 18 i 30 a vožnje su besplatne.

Među putnicima je podjednako starih i mladih, a svakog dana se traži “karta više” za panoramsko razledanje  električnim autobusima.

Audio vodič kroz carski grad Kruševac, projekat je koji je ovdašnja Turistička organizacija realizovala u saradnji sa Regionalnom televizijom Kruševac.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top