Najmlađi naslikali novogodišnju čaroliju

Postavljeno: 16.12.2020

Mališani koji pohađaju vrtiće „Kolibri“, „Vuk Karadžic“ i “Dečiji klub” pripremili su, uz pomoć vaspitača, novogodišnje likovne izložbe sa ciljem da prenesu pozitivnu energiju našim sugrađanima u ova tmurna vremena

U Kosovskoj ulici, duž cele ograde OŠ i vrtića “Vuk Karadžić” nalaze se raznobojne, “čarape sreće” koje privlače pažnju Kruševljana. Ovaj šarena slika nastala je zajedničkim radom predškolskih i starijih vaspitnih grupa vrtića “Vuk Karadžić” i “Kolibri”, a namenjena je deci iz susedstva kao i svim prolaznicima.

– Jedna ukrasna čarapica, koja inače stoji ispod jelke, sadrži crtež i poruku u vidu dečijeg iskaza. Decembar je mesec darivanja, i mi želimo našim sugrađanima i drugarima iz škole da darujemo ovako nešto – kaže Ljiljana Marinković, glavna vaspitačica vrtića “Kolibri” za naš portal.

Dvorište vrtića “Dečiji klub” potpuno je zahvatila novogodišnja čarolija. Najmlađi jure pored Sneška Belića, vilenjaka koji se sakrio tako da mu samo noge vire, Deda Mrazovih cipela na pragu vrtića. U ovom vrtiću se već godinama neguje kultura oslikavanja prozora, tako da se novogodišnji motivi i na njima nalaze.

– Deca su oduševljena. Sutra, ukrasima koje su deca pravila kitimo živu jelku u dvorištu vrtića. Ranije su i roditelji učestovali u novogodišnjim aktivnostima, a sada je to nemoguće zbog korone – navodi Ivana Marinković, glavna vaspitačica vrtića “Dečiji klub”.

Direktorka PU “ Nata Veljkovic“, Vesna Živković, ističe da šarena, dečija slika svima prija, posebno sada, u vreme epidemije koja u svima budi neprijatna osećanja.

– U vrtićima trenutno boravi drastično manji broj dece, ali njihove vaspitačice i vaspitači jednako brinu o njima i potrudili su se da svako dete oseti novogodišnju čaroliju. Dečiji pokloni simbolično nazvani “Čarapa sreće” tu su da drugarima iz škole, ali i slučajnim prolaznicima poklone dečiju radost, kao snagu koja će ih voditi u ovom mesecu darivanja i praznovanja u srećnu Novu i zdravlja punu 2021. godinu – kaže ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top