KK Napredak: U nove pobede sa „starim“ timom

Postavljeno: 02.09.2022

Košarkaški klub Napredak petom brzinom se priprema za prvenstvo Prve lige Srbije. Novi trener Dragan Živanović ističe da se ekipa oslanja na sopstvene mlade igrače iz svojih selekcija i da ne žele prinove po svaku cenu.

Smatram da ovoj našoj mladosti treba da pružimo šansu da se pokaže i dokaze. Dovođenje prinova po svaku cenu nije dobro, što smo iskusili u prošlosti i sada igramo Prvu Srpsku ligu. Nije ni ona za podcenjivanje, ali ni prošlost našeg kluba. Zbog toga smo se usmerili na mlađe igrače, koji na ovim pripremama potvrđuju da hoće i mogu da budu od koristi klubu. To ne isključuje mogućnost angažovanja pojačanja, ali nikako grlom u jagode – ističe novi kormilar Dragan Živanović.

U kruševačkom srpskoligašu najavlju uspešnije dane košarke pod Bagdalom. Uzdaju se u požrtvovanost i totalno obavljanje postavljenih zadataka na pripremama.

Postoji neka želja ove mladeži za dokazivanjem i to nam je garancija uspeha. Iskustvo im neće biti nikakva prepreka na putu takmičenja u Prvoj srpskoj ligi jer, godinama su se kalili u mlađim selekcijama našeg kluba i retko kada su nas razočarali. Naprotiv, igrom su se nametnuli i zbog toga im dajemo šansu da zaigraju u najboljem klupskom sastavu – tvrdi šef struke Živanović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top