KCK poziva: Predložite knjigu godine!

Postavljeno: 02.10.2022

Kulturni centar Kruševac, će u okviru svoje programske delatnosti, u saradnji sa ovdašnjom Narodnom bibliotekom i Istorijskim arhivom, u oktobru prirediti obnovljenu kulturnu manifestaciju “Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga”, saopšteno je iz te ustanove.

Sajam će se održati 12. i 13. oktobra u Klubu Kulturnog centra Kruševac, a organizatori su predvideli sajamske nagrade, kojima se tradicionalno nagrađuju najbolji poduhvati u izdavaštvu.

Svi izdavači koji učestvuju na Sajmu, knjigama objavljenim od prvog oktobra prošle do prvog oktobra ove godine, učestvuju u konkurenciji za izdavača godine.

Kulturni centar poziva zainteresovane izdavače i pojedince da prijave sopstvene ili knjige drugih izdavača za knjigu godine. Uz prijavu je potrebno priložiti obrazloženje.

Prijave za knjigu godine mogu se dostaviti lično ili poštom na adresu:

Kulturni centar Kruševac, Topličina 2, 37 000 Kruševac (za knjigu godine), ili na mejl: [email protected], odnosno na faks: 037 423 025

Petočlani žiri razmotriće prijave koje stignu u Kulturni centar Kruševac najkasnije do 11. oktobra do 15 časova.

Rezultati će biti javno objavljeni na sajtu Kulturnog centra Kruševac, www.kck.org.rs, a nagrade će biti uručene 13. oktobra, na završnoj večeri Sajma.

Pokrovitelj „Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga“ je Grad Kruševac.

M. S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top