Javno komunalno dobilo novu mehanizaciju

Postavljeno: 22.04.2016

ЈКП „Kрушевац“ захваљујући Граду и буџетском Фонду за заштиту животне средине, код кога су конкурисали, добио је нови, мултифункционални трактор

5_1Уз помоћ прикључних машина, овај трактор ће имати више намена: кошење траве, ископ канала, крчење шибља, а у зимском периоду моћи ће да чисти снег, посипа со, чисти и пере улице… Ова вредна инвестиција кошта око 9 милиона динара.

Градоначелник Драги Несторовић је додао да је тежња Града: што боље опремање јавно – комуналних предузећа како би могла да имају конкурентан тржишни наступ.

У том контексту, он је подсетио на потписивање Уговора ЈКП „Градска топлана“ са биоенерганом и нове капиталне инвестиције ЈП „Водовод“ ( изградња нових постројења ) које ће им омогућити знатно већи број корисника и прихода.

„Сва наша ЈКП морају да буду спремна и способна да изађу на тендер у било ком граду Србије, како би се што више оријентисала на тржишни наступ који ће им омогућити самостално убирање прихода“.

ЈКП добило је први контигент од укупно 400 нових контејнера. Прва гарнитура од 150 намењена је селима Глободер, Кукљин и Јабланица.

2_1

Ostale vesti

back-to-top