Izložba i predstave u okviru Noći pozorišta

Postavljeno: 25.11.2021

Međunarodna manifestacija „Noć pozorišta“ koju organizuje Kulturni centar uveliko traje. Ovogodišnji sadržaji Manifestacije u većini su posvećeni vršnjačkom nasilju, kao i pozorišnoj edukaciji. Sugrađani su do sada mogli da pogledaju izložbu pozorišnih kostima i Kulturociklinovu predstavu „Kralj Ibi“, a tokom vikenda igraće se još dve predstave, „Simfonija u f duru, iliti mala lekcija protiv šunda“ i „O Mirjani „

Manifestacija „Noć pozorišta“ u Kruševcu traje do subote, a otvorena je izložbom kostima iz radionice Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Kulturno obrazovnog centra Šid i fundusa Dramskog studija kruševačkog Kulturnog centra. Danas, u 15 časova, učenici kruševačkih osnovnih škola organizovano će doći na izložbu pozorišnih kostima, o kojima će govoriti urednici dramskog i dečijeg programa.

U petak, 26. novembra, u 19 časova, biće izvedena pozorišna predstava za decu „Simfonija u f duru, iliti mala lekcija protiv šunda“. Ova monodrama je autorski projekat glumca, lutkara i urednika u KOC-u Šid Cvetina Aničića. Na Festivalu monodrama za decu u okviru Zmajevih dečijih igara proglašena je najboljom predstavam 2018. godine.

Manifestacija „Noć pozorišta“ u organizaciji Kruševačkog kulturnog centra biće završena u subotu, 27.novembra, pozorišnom predstavom „O Mirjani i onima oko nje“, tekst Ivor Martinić, režija Ernest Međedović i Zoran Kovandžić, igra Amatersko pozorišna trupa „Čkalja“ iz Kruševca.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top