Birački odbori preuzimaju materijal, u nedelju izbori za Savete mesnih zajednica

Postavljeno: 25.11.2021

U nedelju, 28. novembra, održavaju se izbori za Savete mesnih zajednica, a građani koji imaju biračko pravo i prebivalište na teritoriji jedne od mesnih zajednica, tada mogu da glasaju. Izbori se sprovode u svim mesnim zajednicama, osim u naseljenim mestima Krvavica, Trmčare, Naupare i zaselak Novo Selo, koji pripada MZ Gaglovo, jer nije bilo dovoljno prijavljenih kandidata

Građani mogu da glasaju od 8 do 18 časova u nedelju, 28. novembra, a iz Gradske uprave Kruševac obaveštavaju da sve informacije o održavanju izbora mogu da dobiju kod sekretara u svojim mesnim zajednicama, potom u Službi mesnih zajednica i na tel. 3441-371 te na internet prezentaciji Grada Kruševca www.krusevac.ls.gov.rs.


¬-Predstavnici biračkih odbora danas i sutra u Službi mesnih zajednica preuzimaju birački materijal. Građani će u nedelju moću da glasaju na 106 biračkih mesta. Prvobitnim rešenjem je bilo predviđeno 110 biračkih mesta, ali se za četiri pomenuta naseljena mesta izbori ne sprovode jer nije bilo dovoljno prijavljenih kandidata – kaže za KruševacGrad predsednica Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica Jelena Ćurković.

To znači da se od 598 prijavljenih kandidata bira 496 članova Saveta 54 mesne zajednice na području Kruševca. Za pomenute izbore prijavilo se 609 kandidata, ali na izborima učestvuje 598 jer su se ostali prijavili za pomenuta četi naseljena mesta, gde se izbori neće sprovoditi jer je bilo manje kandidata od potrebnog broja članova Saveta. To znači i da se ne bira 513 članova Saveta mesnih zajednica, koliko ih ima ukupno u 54 mesne zajednice već 496 članova.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top