+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Izbori u DS-u – i Kruševljani izabrali Šutanovca

Izbori u DS-u – i Kruševljani izabrali Šutanovca

Na prvim neposrednim izborima za predsednika Demokratske stranke, već u prvom krugu glasanja pobedio je Dragan Šutanovac, za koga se opredelilo 59 posto članova DS-a koji su izašli na glasanje.

Pravo da odlučuje ko će ubuduće biti šef DS imalo je 18.300 članova, a to svoje pravo juče je iskoristilo 60,71 odsto, odnosno nešto više od 11.000, na 130 otvorenih biračkih mesta.

U Kruševcu je na stranačke izbore izašlo stotinu glasača, a Šutanovcu je glas dalo čak 77 odsto. Bojanu Pajtiću poverenje je ukazalo 11 odsto. Po šest odsto dobili su Srboljub Antić i Zoran Lutovac.

Novi predsednik demokrata se u svom prvom obraćanju javnosti nakon izbora zahvalio svim demokratama i svima koji su glasali, ocenivši da su neposredni izbori “novi model kojem će težiti i druge stranke”.

– Želimo da već na sledećim izborima pobedimo ovaj katastrofalan režim. Ovo je početak nove epohe u kojoj će DS nuditi rešenja za probleme koji tište građane. Politika DS će biti bazirana na potrebama običnog čoveka i njegovom životu – rekao je Šutanovac, dodajući da on i njegov tim smatraju da ne postoji nijedan zakon koji je dovoljno dobar da ne može da se promeni.

– To će biti prioritet DS u parlamentu. Bez obzira na kadrovske promene, mi smo jedan tim i svi će raditi kao jedan. DS će se od danas sabirati, a ne više oduzimati. Moramo da vratimo omladinu u DS, snagu Foruma žena i da se posvetimo mnogo ozbiljnijem radu na terenu. Već na prvoj narednoj sednici parlamenta imaćemo potpuno drugačiji nastup nego ranije – istakao je Šutanovac

Inače, članovi DS-a juče su birali i petoro potpredsednika Stranke. Za pet potpredsedničkih mesta borilo se 12 kandidata – Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Đajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Šutanovac je na svom tviteru objavio da su pobede ostvarili i kandidati koje je predložio za potpredsednike stranke: Tamara Tripić, Jovan Marković, Branislav Lečić, Igor Salak i Nada Kolundžija.

BIOGRAFIJA

Šutanovac je rođen 1968. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, odsek hidroenergetike, a specijalizovao se u oblasti bezbednosti. Završio je specijalne kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama, a ima i diplomu američko-nemačkog Maršal centra za bezbednosne studije u Garmiš-Partenkirhenu.

Član je Demokratske stranke od 1997. godine. Bio je član Opštinskog odbora Zvezdara, član Izvršnog i Glavnog odbora, kao i Predsedništva DS. Član je Predsedništva Demokratske stranke za region Beograda. U decembru 2010. godine izabran je za potpredsednika stranke. U novembru 2000. godine imenovan je za specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova SRJ.

Godine 2001. bio je pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova. Naredne dve godine bio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije.

U tri navrata biran za poslanika u Skupštini Republike Srbije. Na lokalnim izborima 2000. i 2004. godine izabran je za odbornika u Skupštini grada Beograda.

Obavljao je funkciju ministra odbrane u Vladi Srbije u periodu 2007-2008. godine. Na istu funkciju izabran je i u Vladi Mirka Cvetkovića 2008. godine. Posle republičkih izbora 2012, ali i 2014. poslanik je u Skupštini Srbije. U vladi u senci, koju je u martu 2015. formirala Demokratska stranka, izabran je za ministra policije.

Na prvim neposrednim izborima za predsednika Demokratske stranke, već u prvom krugu glasanja pobedio je Dragan Šutanovac, za koga se opredelilo 59 posto članova DS-a koji su izašli na glasanje. Pravo da odlučuje ko će ubuduće biti šef DS imalo je 18.300 članova, a to svoje pravo juče je iskoristilo 60,71 odsto, odnosno nešto više od 11.000, na 130 otvorenih biračkih mesta. U Kruševcu je na stranačke izbore izašlo stotinu glasača, a Šutanovcu je glas dalo čak 77 odsto. Bojanu Pajtiću poverenje je ukazalo 11 odsto. Po šest odsto dobili su Srboljub Antić i Zoran Lutovac. Novi predsednik demokrata se…

Review Overview

Rejting korisnika 0.75 ( 18 glasova)

Jedan komentar

  1. Mikan Ilić Šiljegovac

    Tuga. Dotakosmo dno. Ambis. Do pre neku godinu imali smo na hiljade ljudi koje smo učlanjavali čim im nađemo posao, plus njihovi članovi prorodica, a sad ovo??? Kad sam video da teško da ćemo u Kruševcu da imamo i 100 člana koji žele da glasaju na najvažnijim našim stranačkim izborima, sve mi je jasno. Ovo je rezultat i Baneta, i Pajtića, i Šuleta… Nadam se da bar sad lepo Katančević zasluženo ode, imao je čast da nas dovrši, mada objektivno nije nas samo razbucao.

x

Proveri i

Statistika: kruševačka julska neto plata 50.470 dinara

Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je prosečna plata u julu bez poreza i doprinosa u Kruševcu iznosila 50.470 ...

Ivanović i Jordanov pred utakmicu sa Metalcem: Samo pobeda!

Ovog vikenda se nastavlja fudbalsko prvensto Super lige Srbije. Napredak dočekuje novajliju u ovom rangu takmičenja, Metalac iz Gornjeg Milanovca, ...

Imenovani novi direktori više javnih preduzeća

Odbornici Skupštine Grada su na današnjoj sednici, nakon usvajanja rebalansa budžeta, izveštaja o šestomesečnom punjenju budžeta te izveštaja o završnom ...

Skupština usvojila rebalans budžeta za 2020. godinu

Gradski budžet uvećan za više od pola milijarde dinara, a investiciono i tekuće održavanje čine 38,71 odsto planiranih rashoda, ključne ...

Siniša Maksimović izabran za zamenika predsednika Skupštine

Rukovodstvo gradskog parlamenta danas je kompletirano izborom Siniše Maksimovića sa liste Socijalističke partije Srbije za novog – starog zamenika predsednika ...