Iz Tela Za Telo“ u AKC „Gnezdo“

Postavljeno: 02.12.2022

Isidora Poledica i Aleksandar Zain, autori plesnog podkasta „Iz Tela U Telo“ u subotu u 19 časova otvoriće izložbu u galeriji Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“ gde  će postaviti pojedine delove materijala nastale u okviru instalacije i podkasta.

U ovom podkastu autori su se, kroz razgovor sa koleginicama i kolegama koji se bave različitim stilovima plesa, fokusirali na teme povreda, ishrane, treninga, kao i različitih izazova sa kojimasu se susretali u toku profesionalne karijere. Projekat je nastao iz istoimene instalacije na prošlogodišnjem Kondenzu (festival savremenog plesa u organizaciji Stanice).

Želja autora je da se gledaocima pruži mogućnost da, pored materijala koji je svakako dostupan na platformama (YouTube, Mixcloud, SoundCloud) dobiju pristup idejama još većeg broja plesnih praksi i umetnika koji stvaraju u različitim plesnim strukturama.

Takođe, želja autora je da podstaku lokalnu zajednucu da istražuje ples, ali i generalni odnos prema različitim telesnim/fizičkim praksama. U ovu svrhu autori će pripremiti kraći radioničarski program (plesna radionica, kao i Q&A/okrugli sto).

Tim ovogodišnjeg dela projekta, pored Isidore i Aleksandera, čine i Marija Rodić, Vladimir Opsenica, Jovana Bogdanović, Tanja Drobnjak…
Neki/e od plesnih umetnika/ca koje su do sada ugostili kroz podkast, ali i prošlogodišnju instalaciju, su: Dejan Kolarov, Stefan Filipović Boxer, Vera Erac, Anđela Žugić i Predrag Dedić Dedicate, Tamara Pjević, Ana i Marija Obradović, Dušan Bajčetić, Miona Petrović, Nemanja Bošković i mnogi drugi…

Izložba će biti otvorena do 17.12., možete je posetiti kad god, samo se najavite osoblju „Gnezda“ na 0654694251 ili preko facebook-a ili instagrama.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top