Iako su temperature prolećne ozvaničena sezona zimskog održavanja 

Postavljeno: 15.11.2019

Bez obzira na neoubičajeno visoke novembarske temperature i činjenicu da za sada nema ni naznake da bi uskoro mogao da padne sneg kruševačko Javno komunalno preduzeće spremno je za zimsku sezonu

Na dan kada zvanično počinje redovno zimsko održavanje, 15. novembra, direktorka Javnog komunalnog preduzeća Snežana Radojković kazala je novinarima da je JKP spremno za zimsku sezonu te da će ljudstvo i tehnika tog preduzeća na tim poslovima, po potrebi, biti angažovani do 15. marta naredne godine. 

– Potrudili smo se da zimsku sezonu dočekamo spremni, postojeće mašine smo reparirali i pripremili, za šta smo izdvojili milion  i po dinara. Takodje, za nabavku novih mašina preduzeće je iz sopstvenih sredstava izdvojilo 3 miliona dinara. Kupili smo novi traktor marke Solis koji će služiti za čišćenje širokih trotoara, pešačkih staza, parkovskih staza. Nabavili smo i nove posipače soli koje će moći da se montiraju na naša vozila. U toku je tender za nabavku novog, digitalnog posipača soli, koji će direktno sa kamiona moći da odredi količine potrebne soli i tečnosti za čišćenje površina – kazala je Radojkovićka novinarima. 

Napomenula je da četiri čistilice za usisavanje i čišćenje grada, koje je JKP letos dobilo kao donaciju, imaju priključke za raonike za sneg što znači da će moći da se koriste tokom zimske sezone. 

JKP je, pre svega, zaduženo za čišćenje snega sa trotoara, staza, pešačkih prelaza, a tek po nalogu Grada čisti ulice. Prethodnih godina je održavalo 39 gradskih ulica. 

Tokom zimske sezone na raspolaganju je 18 vozila tog preduzeća, medju kojima je 15 radnih mašina za čišćenje snega i tri vozila za posipanje soli. 

J.B. 

 

Ostale vesti

back-to-top