+381 64 812 51 81
Naslovna » Zdravlje » Fondacija princeze Katarine Karađorđević donirala vozilo Službi hitne medicinske pomoći

Fondacija princeze Katarine Karađorđević donirala vozilo Službi hitne medicinske pomoći

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević obišli su danas Službu hitne medicinske pomoći kruševačkog Doma zdravlja. Fondacija NJKV princeze Katarine Karađorđević donirala je toj službi sanitetsko vozilo čija je vrednost više od 35.000 evra. Samo mesec dana ranije Fondacija je kruševačkoj Bolnici donirala deset električnih kreveta vrednosti od oko 30.000 evra

Princeza Katarina Karađorđević kazala je da je obećanje koje je zaposlenima u kruševačkoj Bolnici i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru dala prilikom prethodne posete ovoj zdravstvenoj ustanovi, ispunjeno za nepunih mesec dana.

Donacija je omogućena uz pomoć Humanitarne organizacije Lajflajn Njujork i moje fondacije u Beogradu. Ovo je poklon od srca za ovu Bolnicu i Dom zdravlja i za sve doktore, sestre i tehničare, heroje koji rade u njima – kazala je priceza Katarina, dodajući da su  sanitetsko vozilo vredno više od 35.000 evra donirali njeni prijatelji iz Njujorka, Jasmina i Don Bulanžer.

Istakla je i to da  je ponosna što je svoj život posvetila pomoći našoj zemlji i našem narodu, da joj je želja da naš narod ima dobro zdravlje, da će njena fondacija nastaviti da pomaže, te podsetila da u Srbiji živi 18 godina a da  je prva donacija stigla ovde pre trideset godina, Univerzitetskoj dečijoj klinici “Tiršova” u Beogradu.

Da je ponosan na rad Fondacije svoje supruge, na više od 25 godina njihovog humaniratarnog rada i pomoći našem narodu i Srbiji, kazao je princ Aleksandar Karađorđević.

Želim vam da potrebu za ovim vozilom imate što ređe, a kad ga koristite, neka to bude bezbedno i na zadovoljstvio i medicinskih radnika i pacijenata – poručio je on.

Da će zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji biti poboljšan kvalitet usluga , u smislu bržeg, kvalitetnijeg i sigurnijeg prevoza pacijenata ali i sveobuhvatnijeg rešavanja akutnih obolenja i traumatizovanih pacijenata na terenu, samim tim i prevoza pacijenata na stranu, kazala je Marina Kostić, direktorka ovdašnjeg Doma zdravlja.

Ona je podsetila da  kruševački Dom zdravlja pruža zdravstvene usluge za 119.886 stanovnika, da  Služba hitne medicinske pomoći i sanitetskog prevoza radi 24 sata, 365 dana u godini,  te da se sanitetski prevoz organizuje skoro svakog dana za 4, 5 pacijenata koji se šalju na stranu. Istakla je da su  neka sanitetska vozila stara i po 12 godina i da pređu 53.000 kilometara vozeći pacijente na kontrolu na tercijalni nivo, te da su to razlozi zbog kojih su ovoj zdravstvenoj ustanovi  potrebana nova vozila.

U ime grada, na vrednoj donaciji zahvalio se Živojin Miloradović, predsednik Skupštine grada Kruševca, istakavši tom prilikom da je kvalitet zdravstvenih usluga u našem gradu na zadovoljavajućem nivou, ali da će sa ovim vozilom biti još bolji.

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, ključeve novog sanitetskog vozila uručili su direktorki Doma zdravlja, a u ime dobre saradnje, predstavnici ove zdravstvene ustanove  i Fondacije razmenili su prigodne poklone. D.P.

 

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević obišli su danas Službu hitne medicinske pomoći kruševačkog Doma zdravlja. Fondacija NJKV princeze Katarine Karađorđević donirala je toj službi sanitetsko vozilo čija je vrednost više od 35.000 evra. Samo mesec dana ranije Fondacija je kruševačkoj Bolnici donirala deset električnih kreveta vrednosti od oko 30.000 evra Princeza Katarina Karađorđević kazala je da je obećanje koje je zaposlenima u kruševačkoj Bolnici i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru dala prilikom prethodne posete ovoj zdravstvenoj ustanovi, ispunjeno za nepunih mesec dana. - Donacija je omogućena uz pomoć Humanitarne organizacije Lajflajn Njujork i moje fondacije u Beogradu. Ovo je poklon…

Review Overview

Rejting korisnika 4.68 ( 2 glasova)
x

Proveri i

Dobrota u ljudima:“Diplomirani” humanisti

U vreme Korona virusa mnogo je lepih primera solidranosti komšija. Da je čovek čoveku u zlu koje ga je snašlo ...

U Kruševcu 20 potvrđenih pacijenata sa koronom

U Kruševcu je korona virus do sada potvrđen kod 20 pacijenata. To su podaci objavljeni na sajtu https://covid19.data.gov.rs/. Reč je ...

Stariji sugrađani u nabavci

Brojni stariji sugrađani izašli su rano jutos kako bi nabavili osnovne životne namirnice. Reč je, pre svega, o ljudima starijiom ...

Nove mere Vlade u borbi protiv korona virusa

Zabrana kretanja vikendom od 15 časova, produžena samoizolacija sa 14 na 28 dana , ukinuta šetnja ljubimaca od 20 do ...

Nakon oboljevanja troje radnika od korone “Henkel” uverava: “Sproveli smo sve mere prevencije”

U Kruševcu je do sada za 17 ljudi potvđeno da su oboleli od korona virusa, a medju njima je troje ...