Hapšenja i krivične prijave zbog kršenja propisa u vezi sa epidemijom korone

Postavljeno: 20.03.2020

Kruševačka policija saopštila je da je uhapsila sedam osoba, a da je protiv četrnest lica podnela krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije

Prema policijskim navodima uhapšeni su: O. S. (54), S. S. (49) i D. S. (27) iz Aleksandrovca, S. I. (19) i D. S. (20) sa područja Kruševca, kao i D. M. (23) i G. D. (28) iz Bosilegrada, koje je policija zatekla za vreme policijskog časa na ulicama u Kruševcu, Varvarinu i Aleksandrovcu.

Ovdašnja policija će, takođe, po nalogu nadležnih tužilaštava, podneti krivične prijave protiv 14 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Zbog nepoštovanja mere samoizolacije kriviče prijave policija podneti protiv tri osobe iz Trstenika i jedne iz Kruševca, dok će protiv devet vlasnika ugostiteljskih objekata u Kruševcu biti podnete krivične prijave jer su dozvolili da u objektima i baštama bude više osoba nego što je dozvoljeno.

Takodje, policija je na ulici zatekla muškarca koji je prekršio Naredbu o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top