Grejna sezona produžena do 25. aprila

Postavljeno: 19.04.2023

Pošto se tokom naredne sedmice očekuje kiša i hladnije vreme, grejna sezona u Kruševcu biće produžena do 25. aprila. Kako kažu iz Gradske toplane energenata ima dovoljno, a kako bude bilo potrebno grejna sezona će se produžiti i nakon tog datuma

– Pratimo vremenske prilike, a pošto će biti hladnije vreme ove i sledeće nedelje grejna sezona će trajati do utorka, 25. aprila, a ako nakon se nakon toga nastavi hladan period mi ćemo produžiti grejnu sezonu – kaže Dušan Gvozdenović, direktor Gradske toplane.

Na radnom sastanku Udruženja toplana Srbije u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, doneta je odluka da je krajnji rok završetka grejne sezone 3. maj.

– Grejna sezona je počela 5. oktobra i bez prestanka traje već 7 meseci, energenata imamo sasvim dovoljno, zima je bila takva da smo uspeli da stvorimo uštede svih energenata i gasa, mazuta i uglja, tako da ćemo bez problema privesti kraju ovu grejnu sezonu bez obzira na to koliko ona bude trajla – uverava Gvozdenović.

Iz Toplane podsećaju da su za ovaj mesec produžili bonitet, tako da će korisnici imati priliku da, umesto do 15. iskoriste mogućnost za plaćanje računa uz umanjenje od 5% do 20. aprila.

M. J.

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top