Grejna sezona čeka hladnije dane

Postavljeno: 15.10.2022

Kruševačka Toplana će, u skladu sa preporukom nadležnih državnih organa, grejati u skladu sa spoljnom temperaturom, rečeno je za KruševacGrad u tom preduzeću.

-To znači da se centralni toplotni izvor neće gasiti, kako ne bi dolazilo do havarija, ali će se grejati minimalno, odnosno u zavisnosti od spoljne temperaturerekla je Jovana Dimitrijević, koja je u Toplani zadužena za odnose sa javnošću.

U dislociranim kotlarnicama, u Pejtonu, na Barama te u Rasadniku, grejanje će se puštati po potrebi, u jutarnjim i večernjim časovima.

-Potrudićemo se da, u skladu sa preporukama nadležnih, a imajući u vidu energetsku situaciju, prištedimo energente. To nam je prioritet kod kotlarnice u Pejtonu, koja je na gas, a koja može da koristi  lož ulje, koje je veoma skupo. Kotlarnica na Barama umesto gasa može da koristi ugalj – kazala je ona.

Što se tiče centralnog toplotnog izvora, sa koga se greje oko sedam i po hiljada korisnika, on na početku sezone koristi ugalj.

-Tu imamo dva kotla na gas i dva na ugalj, a sezonu krećemo ugljem. Nabavljeno je dovoljno energenata, 19 hiljada tona uglja, a tokom sezone će stići još 15 tona, a sa „Srbijagasom“ smo potpisali ugovor za snabdevanje gasom za celu sezonunavodi naša sagovornica.

Iz Toplane uveravaju da su spremni za grejnu sezonu, te da će njen početak zavisiti isključivo od vremenskih prilika.

Prema ranijim informacijama cena grejanja će ostati nepromenjena i iznosiće 99,48 dinara po kvadratnom metru.

Inače, kruševačka Toplana ima oko devet hiljada korisnika, oko 58 kilometara mreže, 615 podstanica i četiri kotlarnice.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top