Kruševljanin u trci za heroja 2022.

Postavljeno: 19.04.2023

Dalibor Trifunović, diplomirani pravnik i master bezbednosti, osnivač UG „Razvojni centar Srbije“ nominovan je za heroja 2022. na konkursu „Oni su heroji“ koji sprovodi kancelarija EU u Srbiji. Cilj konkursa je promocija priča o ljudima iz svakodnevnog života, koji nisu medijski eksponirani, za koje nismo čuli, ili smo nedovoljno čuli, a svojim delima su doprineli zajednici u kojoj žive.

Dalibor Trifunović je 2017. godine osnovao UG „Razvojni centar Srbije“, a u okviru udruženja formirao je 32 Centra različitih oblasti delovanja među kojima je i Centar za humanitarni rad. Zahvaljujući njemu udruženje danas broji 3500 članova, intelektualaca različitih oblasti zanimanja.

Za Trifunovića kažu da je čovek velikog srca, pokretač mnogobrojnih humanitarnih akcija koje su uspešno realizovane. Njegovim zalaganjem prikupljena su sredstva za pomoć u izgradnji crkve Sv. cara Konstantina i carice Jelene u Belom Polju, organizovana humanitarno-edukativna dečija radionica (deca su pravila igračke od recikliranih materijala koje su donirane vrtiću). Inicijator je niza humanitarnih aktivnosti za pomoć Katarini Arsić i njen sigurniji korak. Neprekidno aktivan u prikupljanju pomoći za socijalno ugrožene porodice.

Kroz Centar za zdravstvo i ekologiju uspešno je realizovana akcija „Zdrava sredina = Zdravi ljudi“, organizovani su besplatni preventivnii pregledi i edukacija stanovništva u mestima u kojima nema ambulanti. Akcijom „Ostajemo u Srbiji“ obezbeđena je pomoć dečijem Šah klubu „Kruševac“ za odlazak na takmičenje. Edukacije najmlađih, promocija sporta i zdravog načina života u školama i vrtićima kao i prikupljanje knjiga za biblioteku OŠ „Vladislav Savić Jan“ takođe su akcije koje su realizovane kroz centre koje je formirao.

Član je Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kruševac“. Učestvovao je u akcijama spasavanja ugroženih nakon poplava i zemljotresa.

Podršku Kruševljaninu velikog srca možete dati glasanjem na sledećem linku: https://onisuheroji.rs/contest/oni-su-heroji-2022/submission/1554/

Inače, inicijativu “Oni su heroji“ pokrenula je Delegacija Evropske unije sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su svojim delima primeri čovekoljublja i solidarnosti. Izabranim herojima za 2022. godinu biće uručena specijalna “Herojska kartica” koja će sadržati paket poklona. “Herojska kartica” je dobročiniteljska kartica kojom će biti nagrađena njihova herojska dela u lokalnim zajednicama.

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top