GO SPS Kruševac: Jedanaest godina Foruma žena

Postavljeno: 03.09.2020

Forum žena Socijalističke partije Srbije u Kruševcu, obeležio je juče svoj jedanaesti rođendan u Gradskom odboru ove stranke. Tim povodom je u okviru tradicionalne akcije „Njihov osmeh nema cenu“, organizovano i dobrovoljno davanje krvi i prikupljanje pomoći za našu sugrađanku obolelu od teške bolesti

Pošto je ovo prvo okupljanje socijalistkinja od smrti dugogodišnjeg predsednika SPS-a u Kruševcu Vladimira Tasića, obeležavanje godišnjice započeto je minutom ćutanja, a potom se članicama obratila predsednica Foruma žena, Jelena Đorđević.

– Drugog septembra 2009. oformljen je Forum žena na inicijativu našeg tadašnjeg predsednika, Vladimira Tasića, koji je prvi prepoznao ideju i prvi osnovao organizaciju socijalistkinja u Srbiji. Dao nam je amanet time što nas je konstituisao da budemo prve i postanemo najpoznatiji i najbrojniji forum u Srbiji – rekla je Đorđević.

Da je za Socijalističku partiju ovo jubilarna godina rekao je Siniša Maksimović, vršilac dužnosti predsednika gradskog odbora, podsetivši da SPS ove godine obeležava 30 godina postojanja. Maksimović je čestitao rođendan Forumu žena i pohvalio njihovo angažovanje u stranci.

Na svečanosti, najstarija aktivistiknja, Mirjana Butković (83) proglašena je počasnom predsednicom foruma – doživotnom, zbog svog dugogodišnjeg angažovanja u aktivnostima Foruma.

– Članica sam od kad je Forum osnovan i mnogo mi znači druženje i rad. Bavim se umetničkim lutkarstvom, po struci sam krojačica. Imala sam ovde u SPS-u nekoliko izložbi, osvojila sam međunarodnu nagradu u Mađarskoj – rekla je za Kruševacgrad Mirjana Butković.

– Zahvaljujem se Forumu žena, odboru koji je primetio moj dugogodišnji rad. Pozivam mlade ljude da slede moj primer da se uključe i budu aktivni.

Na skupu je pročitano i pismo čestitka Slavice Đukić Dejanović, potpredsednice socijalista i članice predsedništva Foruma žena SPS.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top