Gde su i šta rade: Olimpijac iz Kruševca Aleksandar Mitrović

Postavljeno: 24.02.2022

Jedan od malobrojnih olimpijaca u Kruševcu, odbojkaš Aleksandar Mitrović(38) posle uspešne karijere u nekadašnjem Kruševac putu, zapao je za oko mnogim inostranim klubovima, a najviše se zadržao u Francuskoj.  Nakon igračke domaće i inostrane karijere, talentovani odbojkaš je sada prvi trener kluba Martig u Francuskoj

-Odbojke nikad dosta. Najbolje dane sam proveo igrajući u Kruševac putu, a to je bila generacija koja se nalazila u vrhu odbojke tih godina. Očigledno je da sam bio na skeneru mnogih stranih klubova, pa se tako i dogodilo da kasnije nastavim karijeru u inostranstvu. Prošlo je mnogo godina i shvatam da je sada vreme da se posvetim trenerskom pozivu. Imao sam razumevanja u Martigu i za sada je sve u najboljem redu što se tiče mog posla i ugovora sa ovim klubom – govori Aleksandar Mitrović.

Jedini odbojkaš iz ovih krajeva koji je učestvovao na Olimpijskim igrama, prati uspeh ovdašnjeg Odbojkaškog kluba „Antena“ .

-Drago mi je kada čujem da „Antena“ iz Kruševca postiže izvrsne rezultate. Sada su drugoligaši, ali su na pragu da pređu u viši rang takmičenja – dodaje on.

Nakon igranja za veliki broj klubova širom sveta, odlučio se da ostane u Francuskoj.

-Najlepše mi je u Francuskoj. To je bilo i presudno kada sam odlučio da i dalje ostanem u ovom sportu, ali sada kao trener. Svih ovih godina pokušavao sam da učim od onih koji su mene učili odbojku i mnogo toga sam stekao vrednog u ovom sportu za poslove učitelja odbojkaša. Martig ima dobre rezultate i igrače u čiji talenat verujem. Ja i moji najbliži saradnici smo tu da im u svemu pomognemo. Imamo apsolutnu podrušku uprave kluba i verujem da ću biti od koristi  – priča Aleksandar Mitrović.

U Kruševcu, rodnom mestu Aleksandra Mitrovića, roditelji ovog izvrsnog i talentovanog odbojkaša, zadovoljni su učinkom svog sina. Otac Slobodan i majka Anđa od početka su verovali u uspeh sina i sada s ponosom govore o postignutim rezultatima.

-On je bio izuzetno mlad kada je počeo sa odbojkom. Posle uspešnih igara u Kruševcu, Kruševac put je dogovorio da pređe u Partizan iz Beograda, gde je još više naučio. Put ga je kasnije odveo u beli svet. Svima nam je drago što jedini olimpijac u ovom sportu iz našeg grada toliko godina uspešno igra, a sada je postao i trener- objašnjava otac Slobodan.

Aleksandar Mitrović je ostvario, za sada, sve ciljeve u odbojci. Igrao je za Kruševac put, zatim Partizan iz Beograda. Nakon toga put ga je odveo u Nicu, Monako i Argentinu, a sada je odlučio da karijeu nastavi, kao trener, u Francuskoj.

Foto: Slobodan Mitrović

Lj.Marković

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top