Nadležni na delu Moravskog koridora Pojate-Kruševac: za dva meseca kraj zemljanih radova

Postavljeno: 24.02.2022

-Očekujemo da u naredna dva meseca u potpunosti budu završeni zemljani radovi na deonici od Pojata do Kruševca, a da na potezu od Pojata do Makršana budu završeni svi objekti i u potpunosti povezana trasa – rekao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić koji je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, gradonačelnicom Jasminom Palurović i predstavnicima „Behtel Enke“ obišao radove na trasi Moravskog koridora nedaleko od Kruševca.


Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić danas je kazao je da su u ovom momentu, od ukupno 112 kilometara budućeg auto-puta, radovi otvoreni na 50 kilometara, te da se radi na velikom broju objekata, izmeštanju odvoda instalacija,odvodnjavanju trase:

Radimo na izradi i zaštiti bedema koji štiti Kruševac od poplava, radimo na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, radimo na velikom broju objekata na sektoru dva, gde još nismo ušli sa radovima na trasi.

Očekuje da će tokom ove godine radovi u piku biti otvoreni na 80 kilometara, gde će biti angažovano hiljadu jedinica mehanizacije i skoro tri i po hiljade radnik.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, podsetio je da je na izgradnji Moravskog koridora trenutno angažovano oko dve i po hiljade radnika, da je reč o auto- put najviših standarda u našoj zemlji te o najmodernijem putu u Jugoistočnoj Evropi.
Gradonačelnica Jasmina Palurović je podsetila da će Kruševac ovim putem biti povezan sa koridorima 10 i 11 te da će, zahvaljujući radovima koji nisu prekidani ni zbog lošeg vremena, Kruševljani ubrzo ugledati toliko željeni auto-put.

Podsetimo da će se autoput Pojate-Preljina sastojati iz tri deonice: Pojate–Kruševac (27,83 kilometara), Kruševac–Adrani (53,88 kilometara) i Adrani–Preljina (30,66 kilometara). Maksimalna dozvoljena brzina na toj saobraćajnici biće 130 kilometara na čas, a imaće 11 petlji i 130 drugih objekata, 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

N.G.

Ostale vesti

back-to-top