Fudbaleri Napretka startovali šampionski

Postavljeno: 20.07.2021

Ako je verovati onoj da se dan po jutru poznaje, trijumf fudbalera kruševačkog Napretka na startu Super lige protiv Kolubare iz Lazarevca sa tri prema nula, poluvreme dva nula, deluje više nego optimistički po crveno-bele u ovoj sezoni

Struka je bila obazriva, jer se radilo o rivalu koji je izborio viši rang i to nije čudno, jer novajlije su u praksi dokazale da mogu da iznenade. Ovom prilikom, medjutim, na radost svih pristalica, za sada jednog superligasa u gradu pod Bagdalom, Napredak je startovao šampionski. Savladao je goste iz Lazarevca sa tri gola razlike, a sačuvao svoju mrežu, pa je tim više radost pobednika veća.

Buđenje kluba iz Lazarevog grada došlo je u pravi čas. Postoji verovanje da Napredak sa 75 godina postojanja može i bolje od ove epizode protiv Kolubare, a naročito je ovim trijumfom anulirao muke i strahovanja iz protekle sezone, kada je izborio opstansk u eliti.

Klub koji je u prošlosti bio rado viđen svuda u bivšoj Jugoslaviji, igrao u Kupu UEFA i Rapan kupu, dva puta u nacionalnom sampionatu osvajao četvrto mesto, jednom igrao finale domaćeg Kupa protiv Crvene Zvezde, dobrim startom,najavio je povratak na stare staze slave.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top