Evropa ovog vikenda u Globaru

Postavljeno: 25.06.2022

U subotu i nedelju (25. i 26. jun) na moto kros stazi “Gajić” u Globaru po jubilarni, deseti put, održava se Evropsko prvenstvo u moto krosu u kategorijama MX 65 i MX 85, Alpe Adria u kategorijama MX i MX 2, Balkanski šampionat u svim kategorijama kao i Nacionalni šampionat u svim kategorijama.

Danas je prvi takmičarski dan i to posle slobodnih treninga. Sledi finalna kvalifikacionu trka klasa MX 65 i MX 85 za konačni obračun šampionata Evrope, koji će biti održan kroz mesec dana. Nakon toga na scenu stupa starija ekipa, tačnije vozači klasa MX, odnosno MX 1, koji će ujedno zatvoriti subotnji takmičarski program.

Za 20.30 sati zakazan je i svečani prijem u Mozaik sali Gradske uprave gradonačelnice Jasmine Palurović za funkcionere FIM Evropa, Balkanske Moto unije, Moto saveza Srbije, kao i predstavnike saveza zemalja učesnica.

Svečano otvaranje takmičenje u nedelju 26. juna zakazano je za 10.30 časova, posle čega sledi start prve od devet zakazanih trka po klasama i više od sedam sati neprekidno će grmeti od moćnih mašina. Svečana dodela nagrada biće upriličena u 18.15 časova.

MKK “Gajić” je u saradnji sa Gradom Kruševcom doneo odluku da prisustvo takmičenju bude besplatno, kako bi pored staze bilo što više gledalaca. Sve u svemu, pravi praznik moto krosa, koji će sigurno okupiti veliki broj ljubitelja ovog sporta.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top