Vidovdanske nagrade za najbolje đake

Postavljeno: 24.06.2022

Najboljim učenicima kruševačkih osnovnih i srednjih škola danas su u Gradskoj upravi uručene Vidovdanske nagrade, za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja. Nagrađena su 164 đaka, za osvojenih 148 pojedničanih i 10 ekipnih nagrada

Nagrađenim učenicima, diplome, knjige i novčane nagrade uručila je gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je tom prilikom poručila ovim mladim ljudima da su oni nešto najbolje što naš grad ima.

Zapaženi rezultati koje ste ostvarili na prestižnim takmičenjima svedoče o vašem velikom trudu i ozbiljnim pripremama. Postignitim uspesima ne samo da prezentujete svoj grad, već uspostavljate i nove sisteme vrednosti i postavljate norme budućim generacijama. Vi ste najbolje što Kruševac ima. Sada ste na raskršću života, iskoristite znanje najbolje što možete, ali ne zaboravite odakle ste potekli– poručila je gradonačelnica.

Za osvojeno jedno od prva tri mesta na pojedinačnim republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja učenici su nagrađeni sa po 12.000 dinara, a za ekipne nagrade sa po 6.000 dinara. Uz novčane nagrade i diplome, svi učenici su dobili i knjigu ,,Nemanjići-biografija”, autora Luke Mičete.

Nakon dodele nagrada, svečanost su svojim nastupom uveličali učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“, koji su na violini odsvirali Vivaldijevo „Proleće”.

D.P.

Foto: krusevac.ls.gov..rs

 

Ostale vesti

back-to-top