Dodeljene vidovdanske nagrade

Postavljeno: 28.06.2022

Na svečanoj sednici Skupštine grada Kruševca, gradonačelnica Jasmina Palurović uručila je vidovdanska priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Vidovdanska nagrada dodeljena je Milošu Neneziću, generalnom direktoru „Trajal korporacije“, a  dodeljeno je i pet plaketa i 15 pohvala  

Svečano zasedanje Skupštine Grada, već tradicionalno, započeto je himnom Bože pravde, nakon čega se odbornicima, članovima delegacija pobratimskih gradova, predstavnicima ovdašnjem društvenog, privrednog i političkog života i ostalim brojim gostima, obratila gradonačelnica Jasmina Palurović.

 -Kao i obično potrudili smo se da Vidovdan obeležimo uz raznovrsne programe. To je jedan od najvećih praznika koji govori o srpskoj istoriji i sudbonosnim događajima koji su tu istoriju ispisivali u prošlosti, danas je prilika za sećanje na sva naša vekovna stremljena, ali i za pogled u budućnost i realizaciju brojnih planova koji stoje i pred našim gradom i pred Srbijom- rekla je gradonačelnica.

Podsetila je na kapitalne investicije koje su završene u prethodnom periodu, kao što su Kovid bolnica, rekonstrukcija Gradske toplane, izgradnja aerodroma Rosulje i stadiona „Jedinstvo“.

– Aktivno nastavljamo da stvaramo dobro poslovno okruženje domaćim i stranim privrednim parternima i kompanijama. Ubrzano se radi na izgradnji važne strateške investicije, Moravskog koridora. Strateški projekti koje planiramo da uradimo u narednom periodu su deponija Srnje, istočna obilaznica i Regionalni industrijsko-tehnološki park. Jedna od većih investicija koje nas u narednom periodu očekuju su rekonstrukcija Kosovske ulice. Ambiciozni ciljevi su postavljeni, a oni su samo još jedan izazov koji nas podstiče da zajedno radimo na njihovoj uspešnoj realizaciji. Ono što smo uradili daje nam pravo da verujemo u sebe i postavljamo još veće standarde- kazala je Palurovićka.

Vidovdansku nagradu dobio je Miloš Nenezić kao,  kako je navedeno u obrazloženju, istaknuti privrednik i nosilac odgovornih funkcija, za izuzetne rezultate u privredi i sportu i doprinos razvoju Kruševca.

-Biti prepoznat, a posebno priznat u svom gradu je najteže, velikim delom zbog toga što smo kao Srbi izuzetno zahtevni, smatramo da nam pripada uvek samo najbolje. Takođe, sa nekim nipodaštavanjem gledamo na bližnje sa uvek prisutnim pitanjem: „Zašto baš on?“, a onda kada „on“ biva nagrađen budem nam drago, jer nam je blizak, jer ga poznajemo, pa se hvaleći tim osećamo da smo i mi dobitnici te nagrade. Sve je to dobrim delom i opravdano, jer nagradu ne dobija uvek najzaslužniji, a i kada je i to slučaj, u njoj je sadržan napor mnogih. Svaka nagrada je priznanje za ostvaren rezultat, ali i podstrek za budući- naglasio je Nenezić.

Ovom prilikom uručene su i plakete Centaru za osobe sa invaliditetom, Predškolskoj ustanovi “Nata Veljković”, direktorki Doma zdravlja dr Marini Kostić, istaknutom privredniku AŽivanu Nikoliću i dobrovoljnom davaocu krvi Aleksandaru Milićeviću.

Pohvale grada Kruševca dobili su: predsednik Saveta mesne zajednice Parunovac Velibor Jovanović, književnik Nebojša Lapčević, novinar Dušan Dražić, profesorka matematike Biljana Zamahajev, profesor fizike Goran Milićević, trener badminton kluba “Zmajevi” Dragan Antić, učenik druge godine Srednje stručne vojne škole u Beogradu Luka Milošević, učenik šestog razreda OŠ “Nade Popović” Pavle Damjanović, muzički pedagog Milorad Đurić, sugrađanin Miladin Isajlović, potom kompanije DS Smit i „Kromberg i Šubert“, firma „ Milošević“, Mesna zajednica Veliki Šiljegovac i TP “Lamela promet”.

Svečanu sednicu Skupštine svojim nastupom je upriličio crkveni hor „Sveti knez Lazar“.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top