Otvoreno prvenstvo Srbije u motokrosu u Globaru

Postavljeno: 14.05.2022

Ovog vikenda na Motokros stazi “Globare” održava se Otvoreno prvenstvo Srbije u motokrosu u svim kategorijama

Izbor Globara za domaćina državnog Otvorenog prvenstva Srbije svakako nije slučajan. Motokros staza “Globare” važi za najbolju u Srbiji i jednu od najboljih u Evropi i trke koje se na njoj voze izazov su za takmičare, ali i atrakcija za publiku.

Jedan od organizatora Miodrag Pantić kaže da je prijavljeno preko 80 takmičara iz Srbije i inostranstva, koji će se takmičiti u više kategorija:

– Vozi se u deset kategorija, generacijski od najmlađe kategorije petogodišnjaka do veterana među kojima je Gabor Sagmaster, naš vozač sa Dakar relija. Pozivamo sve naše verne posetioce, koji nas prate od 2010. godine, da dođu. Auto moto savez Srbije i Moto savez Srbije organizuju ove godine akciju “Dete za ruku, idemo na trku”, da se pokažu sve dobre i loše strane moto sporta, kako bi deca zbnala kako da se pšonašaju i na sporstki poligonima i u saobraćaju na ulicama.

Za subotu su predviđeni slobodni i kvalifikacioni treninzi, a u nedelju ceremonija svečanog otvaranja, kojoj će prisustvovati generalni sekretar Moto Saveza Srbije Anđela Klikovac, i celodnevna takmičenja.

 S.M.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top