Duša Tromoravlja, po šesti put

Postavljeno: 24.07.2022

Poetsko muzička manifestacija „Duša Tromoravlja”, šesta po redu, održana je u prekrasnom ambijentu Etno kuće „Moravski do“, iznad Grad Stalaća u dolini Južne Morave. Organizator manifestacije je SPS Ćićevac, odnosno predsednik Borivoje Bora Vidojković, koji je za višedecenijski društveni rad i kulturnu delatnost nagrađen zlatnom medaljom za kulturu, od Kulturnog centra “Mesopotamija “ iz Beograda.

Program su osmislili i vodili Danijela Jevremović i Borivoje Bora Vidojković, a nagrade je uručio Miljko Šljivić, predsednik Nadzornog odbora Udruženja PoezijaSRB. Svoje stihove kazivalo je dvadesetak pesnika iz brojnih gradova i opština Srbije, različitih doba starosti, najstarija je bila Miroslava Mira Smiljanić ((84) iz Grad Stalaća, a nastupio je i Ljubivoje Todorović, nekadašnji generalni direktor IMK “14. oktobar”.

Miroslava Smiljanić, pesnikinja

U muzičkom programu nastupili su harmonikaš Miroslav Stamenković  Linda, pobednik Prve harmonike Jugoslavije iz 1976,  gitarista Dejan Živković i vokalni solista Ljubiša Borovac Boki.

Na manifestaciji su dodeljene godišnje nagrade i pohvale. Za pesnikinju Tromoravlja proglašena je Ljiljana Tamburić iz Kruševca, a pesnik Tromoravlja postao je Borivoje Bora Vidojković iz Ćićevca. Kondir Gospođe Jelice pripao je Lidiji Bajkić iz Grad Stalaća, a Topuz Vojvode Prijezde Gradimiru Karajoviću iz Kruševca. Zahvalnice su dobili: “Trasing” iz Stalaća, “Spasić farm” iz Grad Stalaća i Sabah al Zubeidi, direktor Kulturnig centra “Mesopotamija” iz Beograda.

Za višedecenijski društveni rad i kulturnu delatnost Borivoje Vidojković je nagrađen zlatnom medaljom za kulturu od Kulturnog centra “Mesopotamija “ iz Beograda.

U organizaciji manifestacije učestvovali su i MO SPS-a Stalać, Udruženje pesnika Srbije – PoezijaSRB sa sedištem u Kruševcu i KK “Dušan Matić” iz Ćuprije.

Manifestaciji je prisustvovala dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac, Goran Ćirić, sekretar GO SPS, Kruševac, Dragoslav Stanojević, predsednik OO SPS Varvarin i drugi aktivisti SPS-a, pukovnik u penziji Vladan Vukadinović i drugi gosti.

Ž. M.

 

 

Ostale vesti

back-to-top