Dovršava se kuća za samohranu porodicu u Botunji

Postavljeno: 14.09.2021

Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, radovi na kući porodice Lazarević iz bruskog sela Botunja, o kojoj je u više navrata pisao naš portal, polako se privode kraju. Ipak, Milivoju Lazareviću, samohranom ocu koji bez ikakvih prihoda brine o dvoje male dece, pomoć je i dalje potrebna

Uz pomoć kruševačkog Kola srpskih sestara i drugih donatora, kuća porodice Lazarević pre nekoliko dana stavljena je pod krov te su sada u toku dalji radovi na uređenju kuće.

– Veliku pomoć pri izgradnji krova dobili smo od Kola srpskih sestara Kruševac, dosta nam je pomogao i RTS koji je donirao crep. U pomoć se nedavno priključila i Blic fondacija tako da oni sada nastavljaju radove, svaka pomoć je dobrodošla i nadamo se da će svi radovi biti završeni – kaže Marija Marković, sestra Milivoja Lazarevića koja je o teškoj situaciji u kojoj se nalazi ova porodica obavestila našu redakciju uz molbu za pomoć. Podrška Lazarevićima stigla je nakon štro je Kruševacgrad objavio njihovu priču.

Podsećamo, Milivoje Lazarević je nesrećnim spletom okolnosti ostao sam sa dvoje male dece, dečakom od pet i devojčicom od tri i po godine. Nema nikakvih prihoda, a pravo na socijalnu pomoć ne može da ostvari jer se na njega, nakon očeve smrti vodi nešto malo zemlje.
Iako je još prošlog leta predao zahtev za starateljstvo nad decom, što bi mu omogućilo da kao samohrani roditelj ostvari neka socijalna primanja, rešenja još nema.

Dovršetak doma koji je davno započeo ali ga je nemaština omela, veliki je dar za Milivoja Lazarevića i njegovu porodicu. Ipak, kako bi deci obezbedio najosnovnije, Milivoju je i dalje neophodna novčana pomoć dobrih ljudi.
Žiro račun za uplatu pomoći, otvoren na ime Milivoja Lazarevića glasi: 160-5300101907343-09 Banka Intesa. Kontakt telefon za one koji bi želeli da se dodatno informišu i ponude pomoć, je 062 8902731.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top