Svetski dan porodice

Postavljeno: 15.05.2023

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan porodice, posvećen važnosti porodica i njihovog blagostanja. Ovaj godišnji praznik ima za cilj da podigne svest o ulozi porodice u društvu

Svetski dan porodice, koji je prvi put obeležen 1994. godine, postao je prilika da se istaknu različite dimenzije porodičnog života i izazovi sa kojima se porodice suočavaju.

Praznik pruža mogućnost razmene iskustava i ideja o unapređenju porodičnih odnosa, roditeljstva, obrazovanja i socijalne zaštite.

Različite organizacije, vlade, nevladine organizacije i zajednice širom sveta organizuju događaje kao što su radionice, konferencije, javne tribine i druge aktivnosti koje promovišu snažne i zdrave porodice.

Ovaj dan takođe predstavlja priliku za promovisanje jednakosti u porodicama, osnaživanju žena i devojčica, podršku roditeljstvu i pružanje podrške deci u njihovom razvoju. Porodice su temelj društva i imaju ključnu ulogu u oblikovanju vrednosti, kulture i budućnosti.

Bez obzira na razlike u kulturama, jezicima ili običajima, ljubav, podrška i razumevanje su univerzalni jezik koji može učvrstiti veze unutar porodice i izgraditi harmonično društvo.

T. Stanković

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top