Dok lopta miruje: Miodrag Miletić – korak do nacionalnog tima

Postavljeno: 07.04.2020

Za više od dve decenije fudbalskog staža, diplomirani učitelj golmana bio je i pomoćnik selektora mlađih državnih selekcija, Milovanovića  iz Lučana, a cilj je da  se istim poslom bavi i u najboljem srpskom timu

U slučaju trenera golmana kruševačkog FK Napredak Miodraga Miletića sve je kristalno jasno. Svoje fudbalsko znanje uspešno je prenosio i prenosi na sve koji su branili boje crveno-belih iz Lazarevog grada.Veliki broj čuvara mreže je, zahvaljujući njegovom umeću, branio i boje najboljeg srpskog državnog tima.

Rođen je 1961. godine u Majdanpeku. Čuvao je mrežu kruševačkog 14.oktobra od marta do jula 1979. godine i u Napretku su dobro  uradili kada su ga doveli u svoje redove. Posle tri godine postao je trener golmana.

Svih ovih godina u superligašu Napretku marljivo je i uspešno fabrikovao golmane koji su bili na meti drugih klubova, a što je najvažnije i selektora državnih selekcija.

Uvek sam imao u vidu, radeći sa golmanima, da budem, pre svega, čovek. Govorio sam im često da moraju da poštuju svoj klub, trenere i sve ono što je najglavnije – da nikada ne klonu duhom, jer smatram da je to pravi recept za uspeh – objašnjava Miodrag Miletić.

Iskustvo ga je, kaže nam, učilo da se ovakav odnos prema poslu isplati i da je pravi recept za uspeh.To potvrđuje i njegov rejting na srpskoj trenerskoj mapi. Bio je pomoćnik selektora Milovanovića iz Lučana, kome je FSS poverio jednu mladu državnu selekciju.

Kruna uspeha je naš najbolji državni tim. To mi je želja. Računam da će oni kojima je to posao, znati da cene ko i kako radi – zaključuje priču Miodrag Miletić.

Miletic prati sve novine u radu sa golmanima. Ništa ne prepušta slučaju. Smatra da samo tako i može da bude od koristi klubu.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top