Dodeljene nagrade „NEKI ROK“ 2020: „ Jugosloven K“ proglašena rok knjigom godine

Postavljeno: 04.02.2021

Asocijacija „NEKI ROK“ se od 2001. godine bavi očuvanjem i promocijom rokenrola, kulture, umetnosti i sporta i svake godine dodeljuje nagrade za najveća dostignuća u rok kulturi u različitim kategorijama. U 2020-toj je za knjigu godine proglašeno delo “Jugosloven K.” kruševačkog novinara i pisca Ivana St. Rizingera

Tokom 19 godina postojanja Asocijacija „Neki rok“ aktivno je pratila domaću rock scenu koja stvara autorsku muziku, bila je podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisala kulturu ponašanja i scenskog nastupa kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene.

– Simbol pokreta NEKI ROK je podignut palac koji na prvo gledanje označava gest kojim se daje podrška ali označava i podignut palac “na život”, a naziv neki rok upućuje na rock muziku, u ovom slučaju, nedefinisanu vrstu ali mu je značenje dvojako pa označava i nedefinisan vremenski rok a to je opet život. Život uzet u naše ruke – izjavio je osnivač asocijacije Goran Šobić Sirano.

Članovi asocijacije su i u 2020. godini odlučili da nagrade one koji istrajavaju u stvaralaštvu.

– Istaknuvši one koji su postigli određena dostignuća dajete podstrek i svima drugima da se više potrude i angažuju jer će i njihov rad, ipak, biti primećen. Rock muzika trpi godinama ogromno distanciranje medija i javnosti od nje pa je ovogodišnja dodela nagrada naš glas da postojimo. Posebno je važno što su ove nagrade dodeljene za godinu koja je bila izazovna za sve, a posebno za muzičku industriju, koja je gotovo sasvim stala sa radom – istakao Goran Šobić Sirano.

Dobitnici nagrada NEKI ROK 2020. su:
Album godine: NBG – “Nama ostaje samo punk!”
Spot godine: Goblini – “Ti si taj” – Vuk Protić (za režiju spota)
Pesma godine: Fluid underground – “Potopiće se obale”
Knjiga godine: Ivan St. Rizinger – “Jugosloven K.”
– Izdavač godine: Multimedia Music
Koncert godine: Mortal Kombat, Beogradski sajam
Ukupni doprinos rock’n’roll kulturi: Dragan Novičić, menadžer

Ostale vesti

back-to-top