+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Dobrota u ljudima:“Diplomirani” humanisti

Dobrota u ljudima:“Diplomirani” humanisti

U vreme Korona virusa mnogo je lepih primera solidranosti komšija. Da je čovek čoveku u zlu koje ga je snašlo – čovek, pokazali su mnogi mladi Kruševljani koji su u vreme Korona virusa zakucali na vrata starijih i dokazali da im je humanost na prvom mestu u životu.

U soliteru 48 u Jug Bogdanovoj ulici, bivši radnik kruševačkog Trajala, Boban Simić, redovno se nađe od pomoći porodici Miroljuba i Natalije Dumanović. Često i bez njihovog znanja kupi im namirnice neohodne za život, na šta mu je ovo dvoje osadesetsedmogodišnjaka neizmerno zahvalno.

U Mesnoj zajednici Bagdala mnogi su upoznali Aleksandru Marković. Akeksandra, koja je završila Ekonomski fakultet, upisala master, nije imala sreće da pronađe stalno radno mesto. Sada kada se ukazala prilika da bude deo tima humane misije nije se uopšte dvoumila.

İmam baku i znam da joj nije lako.Takođe, znam da ima mnogo sličnih primera u Kruševcu. To me je i odvelo u volontere. Da se starijima odužimo za sve što su učinili za nas i da se ne osećaju usamljenima, odbačenima i otuđenima – kaže Aleksandra.

U kući nadomak Slobodišta, sa majkom Draganom živi Jovana Milićević, čija je starija sestra u Beogradu. Ona je, kaže, učena od roditelja da uvek pomaže onima kojima je pomoć potrebna i to je i odvelo u volontere koji su  se u Lazarevom gradu  već dokazali kao diplomirani humanisti.

Od najmlađih dana učena sam od roditelja da budem na usluzi ljudima u nevolji. Suočeni smo, nažalost, sa ovim virusom, a mi nastojimo da kao volonteri da obezbedimo našim sugrađanima namirnice i sve drugo što im je potrebno. Lepo su nas prihvatili,a naša je i dužnost da im uzvratimo na najbolji način – poručuje Jovana.

Među volonterima Mesne zajednice je i Aleksandra Tomić. I ona ističe da se smatra dužnom prema onemoćalim ljudima i da je obaveza mladih da budu uz njih.

Ovakvo ponašanje je za svaku pohvalu i primer da ljudi u Lazarevom gradu nisu otuđeni jedni od drugih. Ove, ali i sve druge priče ove vrste u gradu pod Bagdalom imaju istu misiju -humanost i ljudskost.

Lj. Markovic

 

U vreme Korona virusa mnogo je lepih primera solidranosti komšija. Da je čovek čoveku u zlu koje ga je snašlo – čovek, pokazali su mnogi mladi Kruševljani koji su u vreme Korona virusa zakucali na vrata starijih i dokazali da im je humanost na prvom mestu u životu. U soliteru 48 u Jug Bogdanovoj ulici, bivši radnik kruševačkog Trajala, Boban Simić, redovno se nađe od pomoći porodici Miroljuba i Natalije Dumanović. Često i bez njihovog znanja kupi im namirnice neohodne za život, na šta mu je ovo dvoje osadesetsedmogodišnjaka neizmerno zahvalno. U Mesnoj zajednici Bagdala mnogi su upoznali Aleksandru Marković.…

Review Overview

Rejting korisnika 4.81 ( 4 glasova)
x

Proveri i

Berba pri kraju, rod odličan!

Rod kukuruza u Rasinskom okrugu je iznad višegodišnjeg proseka i iznosi oko 5 i po tona zrna po hektaru, pokazuju ...

Izložba slika Miroslava Živkovića

Izložba slika „Kiša“, autora Miroslava Živkovića, biće otvorena 28. oktobra u 19 sati u Legatu Milića od MačveMr Miroslav Živković, ...

„Gumarima“ bod protiv IMT-a, fudbalerke ređaju pobede

Fudbaleri Trajala igrali nerešeno protiv IMT-a u Beogradu. Fudbalerke Napretka vezale i treću pobedu u Prvoj ligi i jesenji deo ...

Senzori za merenje nivoa šećera u krvi od sada o trošku države 

Deci do 18 godina koja nose insulinsku pumpicu ili imaju nestabilan šećer, kao i punoletnim licima koja koriste insulinsku pumpicu ...

Mladi fudbaler na pragu internacionalne karijere

Lazar Marković, talentovani fudaler iz Riljca kod Trstenika morao je da sačeka punoletstvo da potpiše trogodišnji ugovor sa poznatim nemačkim ...